U četvrtak i dalje sunčano, ali i prohladno. Na Jadranu bura

“U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj nakon hladnog jutra danju prevladavati sunčano. U Posavini može biti magle koja se rijetko može zadržati i prijepodne. Poslijepodnevna temperatura bit će od 3 do 6 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj prevladavat će sunčano. Ujutro ponegdje može biti magle, a ona se na širem karlovačkom i sisačkom području može i dulje zadržati. Najniža temperatura između -6 i -3, a najviša dnevna od 4 do 6.

Minimalna temperatura tijekom noći u gorskim krajevima i unutrašnjosti Istre također će biti niska, uglavnom između -7 i -3, ali će uz pritjecanje toplog zraka po visini danju uz pretežno sunčano vrijeme porasti na vrijednosti između 4 i 9. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Ujutro i prijepodne još će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju sjeverozapadni vjetar.

U Dalmaciji će se sutra moći uživati u sunčanom i danju relativno toplom vremenu, ali jutro će biti hladno, osobito u unutrašnjosti, uz temperaturu između -3 i 0 stupnjeva. U prvom dijelu dana još će uz obalu puhati umjerena bura, danju će okrenuti na sjeverozapadni vjetar.



Na Jadranu bura

Umjerene i jake bure bit će na južnom Jadranu uz umjereno valovito, ponegdje i valovito more. Bura će poslijepodne oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Bit će sunčano s temperaturom između 12 i 14.

Do kraja tjedna povremeno će na kopnu biti više oblaka, mjestimice i magle koja se tek rijetko može i dulje zadržati. Slabe oborine moguće su potkraj subote i u prvom dijelu nedjelje, a u gorju bi moglo pasti i vrlo malo snijega. U gorju će ponovno do nedjelje biti toplije, a zatim posvuda hladnije uz umjeren do jak sjeverni vjetar. Vjetar će početkom sljedećeg tjedna oslabjeti, ali će se zadržati razmjerno hladno.

Na Jadranu će sljedećih dana prevladavati sunčano. Potkraj petka i u subotu bit će više oblaka, ali će biti uglavnom suho. U nedjelju na većem dijelu Jadrana ponovno će zapuhati jaka, na udare i olujna bura koja će početkom sljedećeg tjedna slabjeti. Od nedjelje hladnije.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Komentari