U četvrtak hladnije, najprije uz česte oborine pa djelomično razvedravanje. Mogle bi zalepršati i pahulje snijega

“U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom oblačno, s povremenom kišom, ponegdje i većom količinom, a osobito u višim dijelovima gorja treba računati na susnježicu i snijeg. Puhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar, a temperatura zraka do večeri će biti uglavnom od 3 do 6 °C, zatim niža.

I u središnjoj Hrvatskoj ponegdje kiša, posebno u prvom dijelu četvrtka, kada mjestimice na Kordunu i u Banovini mogu lepršati i pahulje snijega. Popodne gotovo posvuda sunčana razdoblja. Vjetar sjeverozapadni, potkraj dana jugozapadni. Ujutro uz temperaturu od 1 do 4 °C može biti mjestimične magle, a dnevne vrijednosti bit će između 5 i 7 °C. Navečer hladnije.

Povremena kiša i na sjevernom Jadranu, a u gorju će uglavnom u prvom dijelu dana uz kišu biti i snijega, ponegdje uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će sjeverozapadnjak i bura, u Gorskom kotaru krajem dana jugozapadnjak. Temperatura zraka između 0 i 4 °C, na obali i otocima većinom od 6 do 11 °C.

Najviša dnevna temperatura u Dalmaciji između 10 i 13 °C, u unutrašnjosti od 6 do 10 °C. Povremeno će biti kiše, mjestimice vjerojatno i grmljavine, a puhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar, na otvorenom moguće jak.



Promjenljivo s kišom i na krajnjem jugu Hrvatske, ponegdje uz mogućnost obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Nakon jugozapadnjaka zapuhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar.”

I početkom nove godine promjenjivo, uz povremene oborine, na Jadranu i južinu

“Kiša će u kopnenom području povremeno padati i u prvim danima nove godine, posebno u nedjelju, a uz promjenjivu naoblaku bit će i sunčanih razdoblja, ujutro ponegdje i magle. Dnevna temperatura bez veće promjene, a jutarnja, nakon hladnoće u petak, od subote u porastu.

Promjenjivo s kišom i na Jadranu, uz jugo, od subote opet i jako. Kiša u petak uglavnom na sjevernom dijelu, a u dane vikenda i drugdje, pri čemu mjestimice može biti obilnija, uz izraženije pljuskove. Temperatura zraka ponovno će malo porasti.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari