U četvrtak dosta oblaka pa dotok suhog i toplog zraka

Pixabay

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti većinom sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro mjestimice uz maglu, poglavito u Posavini. Vjetar slab, ponegdje umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najniža temperatura od 10 do 13 °C, a najviša dnevna između 21 i 24 °C.

Podjednaka i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će ujutro biti od 8 do 11 °C. Uz promjenljivu naoblaku tijekom dana samo je ponegdje moguća pokoja kap kiše. Ujutro mjestimična magla, uglavnom uz rijeke.

Na jutarnju maglu treba računati i po nekim kotlinama gorske Hrvatske, gdje će četvrtak biti djelomice sunčan uz mogućnost za ponegdje vrlo malo kiše. Na sjevernom Jadranu uglavnom sunčano, također uz povećanu vjerojatnost za pokoju kap kiše u Istri i oko Rijeke. Puhat će bura, u prvom dijelu dana te ponovno navečer mjestimice podno Velebita na udare jaka, a prema otvorenome moru i uz zapadu obalu Istre sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji sredinom dana i poslijepodne jugozapadni vjetar, prema otvorenome sjeverozapadni, koji može biti i jak, uz malo i umjereno valovito more. Dan će obilježiti sunce i malo viša temperatura nego u srijedu – najviša dnevna većinom između 26 i 29 °C.



Na krajnjem jugu Hrvatske u prvom dijelu četvrtka umjerena naoblaka, potom sunčanije. Puhat će ujutro slaba do umjerena bura te jugozapadnjak i sjeverozapadnjak sredinom dana i poslijepodne. Temperatura zraka danju od 27 do 29 °C.

Do kraja tjedna većinom sunčano i toplije

U preostalom dijelu tjednu prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti u jutarnjim satima mjestimice s maglom. Danju malo toplije nego u srijedu i četvrtak s najvišom temperaturom između 25 i 30 °C, no jutra će još biti relativno svježa.

Zatoplit će krajem tjedna i na Jadranu, gdje će u noći i ujutro i dalje puhati slaba i umjerena bura, a danju jugozapadni, na otvorenom moru sjeverozapadni vjetar. Bit će uglavnom sunčano pa i potpuno vedro, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari