U centru Zagreba pokraj ugostiteljskih objekata teku fekalije, institucije se ograđuju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U turistički vrlo prometnoj Tkalčićevoj ulici pojavio se problem puknute kanalizacijske cijevi koja se nalazi na privatnom vlasništvu. I dok se ugostitelji žale na nesnosan smrad fekalija, iz grada tvrde kako to nije u njihovoj nadležnosti.

Nadležne institucije tvrde da je javni kanal ispravan i funkcionalan te da je problem isključivo u vlasnici, javlja RTL.

U jednoj od glavnih turističkih ulica u središtu Zagreba, u Tkalčićevoj, već danima teku fekalije. Vlasnici restorana i kafića u neposrednoj blizini kažu da im je nakon višegodišnjih prepiski i prepirki s Gradom, sada zbilja prekipjelo.

Ljetne temperature izmamile su ljude na terase kafića i restorana u omiljenoj Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. Prvi turisti već su zakoračili u turističku sezonu. No, pitanje je bi li sjeli i popili kavu, a kamoli nešto pojeli 200-tinjak metara dalje. I to uz potok fekalija koji teče sve do šetnice uz Tkalču, kroz Kožarsku ulicu, iz susjedne Radićeve ulice.



“Državne, odnosno Gradske institucije se pozivaju da je ovo privatni problem, a ja kažem da to nije privatni problem već da je to javni problem odnosno da je to na javnoj površini grada Zagreba”, rekao je jedan od vlasnika restorana. “Problem je to što je pukla kanalizacijska cijev koja se slijeva iz Radićeve. Međutim, trebalo bi se prokopati ovaj dio koji je privatni, a koliko ja znam gospođa živi u inozemstvu i nije ju baš briga i to stoji već dvije godine neriješeno”, objasnio je vlasnik.

Nadležne institucije tvrde da je javni kanal ispravan i funkcionalan te da je problem isključivo u vlasnici.

Utvrđeno je da se radi o problematici na internoj odvodnji privatne parcele objekta Radićeva ulica 40, u vlasništvu gospođe s većinskim boravištem u Švicarskoj koja nije susretljiva za rješavanje istoga.

Problem je to s kojim se ugostitelji, ali i građani, nose već godinama, ali sada im je fekalija i smrada dosta. Više ne znaju kome bi se obratili. Iz Vodoopskrbe i odvodnje odgađaju popravak cijevi, a dolazili su i radnici Čistoće te komunalni redari. A dok se odgovornost prebacuje – ugostitelji će se nastaviti crvenjeti pred gostima uz potok fekalija u centru metropole.

 

Komentari