U BLIZINI OSIJEKA Lažni svećenik blagoslivljao kuće i uzimao novac

U slavonskom naselju Višnjevac u blizini Osijeka pojavila se osoba koja se lažno predstavljala kao svećenik, piše Glas Slavonije.

Tu je informaciju vjernicima prenio velečasni Ivica Rebić, župnik u Župi Sv. Luke, koja teritorijalno pokriva granični dio Višnjevca i Josipovca.

Starija osoba se raspitivala za identitet tog svećenika

“Do mene je došla informacija da se u Ulici Vladimira Nazora, u Višnjevcu, u dvije, tri kuće pojavila osoba u pratnji još jedne, koje su ondje došle s namjerom udijeliti blagoslov. U jednoj od kuća bilo je dijete koje ih je primilo, u drugoj starija osoba, koja je i posumnjala u njihovu vjerodostojnost.



Ta je osoba došla kod nas u Župni ured raspitati se za identitet tog svećenika, jer je u mojoj župi najavljeno da samo ja idem u posvetu. Nakon toga nismo više dobili sličnih informacija”, kazao je velečasni Rebić.

Lažni svećenik nije prijavljen policiji

O ovom slučaju nisu izvijestili mjerodavne niti su nepoznatu osobu prijavili policiji, a o ovome nisu izvijestili ni Nadbiskupiju. Razlog tome je što se u prigodi blagoslova kuća ne prikupljaju donacije niti se naplaćuje lukno, no uobičajeno je da vjernici sami pripreme dvije hrpice novca. Jednu daruju župniku, drugom nagrađuju ministrante.

“Nažalost, nisu ovo jedini primjeri pokušaja obmana na štetu vjernika. Tijekom godine zna biti onih koji se predstavljaju onima koji u korist župa prodaju kalendare ili, pak, prikupljanju novčane darove za potrebe Župe. Stoga sam informaciju o ovome događaju podijelio s vjernicima u svojoj župi”, zaključio je Rebić.

 

Komentari