U Bjelovaru je osnovana prva županijska podružnica Domovinskog pokreta

Damir Krajac / CROPIX

Osnivačka skupština podružnice Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije održana je u utorak navečer u bjelovarskom hotelu Central i to je prva županijska podružnica te stranke, a za njezinu predsjednicu izabrana je Dubravka Dragašević.

Na osnivačkoj skupštini bio je predsjednik Domovinskog pokreta (DP) i potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro, koji je najavio da će stranka ustrojiti županijske organizacije u cijeloj Hrvatskoj.

“Krenuli smo u osnivanje organizacija po terenu, možemo se pohvaliti sa 119 organizacija koje smo do sada osnovali. Ovo nam je prva županijska organizacija. U doba epidemiološke krize koja vlada bilo nam je izuzetno važno da ustrojimo što je moguće kvalitetniju terensku infrastrukturu Domovinskog pokreta i ujedno najavljujemo da ćemo i na razini županija, ako bude sreće i Božjeg blagoslova, ustrojiti kompletne županijske organizacije u cijeloj Hrvatskoj”, izjavio je Škoro.

Na pitanje novinara hoće li DP imati kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana i bjelovarskog gradonačelnika, Škoro je istaknuo kako je Domovinski pokret, pokret i stranka koja je ustrojena drugačije i s jednom željom da se na sljedećim lokalnim izborima pojave tamo gdje imaju što za ponuditi.



“Mi nismo stranka koja pripada toj mletačkoj, trgovačkoj koaliciji ni u kom smislu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji imamo kvalitetne organizacije i kvalitetne ljude, ja vjerujem da ćemo imati kvalitetne kandidate, ali će ih iznjedriti sama organizacija”, rekao je Škoro koji kaže da neće biti diktata i da će svaka organizacija nakon izbora surađivati s onima za koje smatra da mogu biti najbolje na dobrobit zajednici.

Dubravka Dragašević istaknula je kako je ponosna što je predsjednica prve županijske podružnice Domovinskog pokreta u Hrvatskoj. “Do sad imamo osnovanih devet ogranaka i radimo i dalje na tome. Važno nam je napraviti infrastrukturu da imamo što bolje članstvo, što više članova da se možemo pripremiti za lokalne izbore koji nam slijede”, rekla je Dragašević.

Na osnivačkoj skupštini bili su i zamjenik predsjednika DP-a i politički tajnik Mario Radić, organizacijski tajnik Darijo Žepina te saborski zastupnici Vesna Vučemilović i Milan Vrkljan.

Komentari