U Beogradu održan prosvjed podrške Rusiji: Nosile se Putinove slike, bacale dimne bombe

Foto: REUTERS/Zorana Jevtic

U Beogradu je održan prosvjed podrške Rusiji, javlja nova.rs. Počeo je u 19 sati ispred spomenika ruskom caru Nikolaju, a zatim je premješten ispred zgrade Predsjedništva Srbije. Ondje su mladići s kapuljačama i maramama preko lica zapalili baklje i bacali dimne bombe.

Ispred Predsjedništva Srbije se našao veći broj okupljenih u znak prosvjeda zbog glasanja Srbije za izbacivanje Rusije iz Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda. Na metalne rešetke prozora na zgradi Predsjedništva Srbije okupljeni su postavili rusku zastavu, a protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uzvikivali su pogrdne parole.

Nosili Putinove slike, uzvikivali Lukašenkovo ime…
Više prosvjednika nosilo je majice sa slovom “Z” kojim su obilježene ruske jedinice koje napadaju Ukrajinu, prosvjednici su nosili i slike ruskog predsjednika Vladimira Putina te uzvikivali prezime bjeloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Uz zastave Srbije i Rusije, tu je i transparent s konturama Kosova na kojem piše “Nema predaje”, a građani slušaju ruske pjesme. Intonirana je himna Rusije koju su građani pozdravili pljeskom, a potom i himna Srbije. Promet je zaustavljen u Ulici kralja Milana od Terazija do Kneza Miloša, a policija preusmjerava vozila.



 

Komentari