U Bangladešu u požaru na trajektu poginulo 39 osoba, traga se za desecima

Spasioci još tragaju za desecima nestalih nakon što je požar buknuo na prepunom trajektu u južnom Bangladešu. Poginulo je najmanje 39 putnika, rekli su dužnosnici u nedjelju.

Trajekt MV Obhijan-10 prevozio je gotovo 800 ljudi u petak rijekom Sugandha u okrugu Jhalakathi, gotovo 150 kilometara jugozapadno od Dhake.

– Pripremili smo popis 29 putnika koji nedostaju na temelju izjava rodbine, rekao je lokalni dužnosnik Zohar Ali za dpa.

– Vatrogasci i djelatnici civilne zaštite u nedjelju nisu pronašli ni jednog nestalog, dodao je.



– Nismo baš sigurni da su živi, istaknuo je.

– Lokalne vlasti pokopale su 23 tijela nakon što su uzele uzorke DNK jer ih bližnji nisu mogli prepoznati, rekao je Ali, dodajući da su ostala tijela predana rodbini.

Zbog loših sigurnosnih standarda i pokvarenih uređaja za gašenje požara poginulo je toliko ljudi, utvrđeno je tijekom službene istrage.

– Sredstva borbe protiv požara bila su gotovo neoperativna, a oni koji su bili zaduženi nisu mogli njima upravljati, rekao je, na temelju rezultata preliminarne istrage, potkupovnik civilne zaštite Zillur Rahman.

– Bilo bi jednostavnije boriti se s požarom vatrogasnim crijevima, izjavio je, dodavši kako za sada ne zna uzrok požara.

Komentari