U akciji policije iz Hrvatske i Srbije uhićeno više članova organiziranih kriminalnih grupa

ilustracija

U međunarodnoj koordiniranoj akciji od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj sudjeluju policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organiziranih kriminalnih grupa.

Kako je priopćilo MUP- Srbije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u suradnji sa Tužiteljstvom za organizirani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizirane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

U priopćenju se navodi da su uhapšeni D.Š., za koga se sumnja da je organizator spomenute organizirane kriminalne grupe i članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga.

Terete se da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opće opasnosti i zloupotreba službenog položaja.



Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužiteljstvu za organizirani kriminal, prenosi HRT.

 

Komentari