Tvrtko Tunjić: Apeliram na Nacionalni stožer da donese preporuku o normalnom funkiconiranju fakulteta

Tvrtko Tunjić, nekadašnji maturant Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću  kojemu ovo nije prva kritika obrazovnom sustavu na svom Facebook profilu se oglasio ponovo, ovaj puta kao student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu negodujući zbog odluke fakulteta za održavanjem predavanja online. 

“KRIZA OBRAZOVNOG SUSTAVA – nastavlja se
Od ožujka ove godine, učenici i studenti svoje su mjesto u učionici i dvorani zamijenili računalom i time se prekinuo sustav obrazovanja kakvog poznajemo.

Naime, prije nekoliko dana fakulteti su počeli objavljivati informacije o načinu izvođenja predavanja i općenito o funkcioniranju fakulteta u narednoj akademskoj godini. Nimalo iznenađen dobio sam obavijest da će Pravni fakultet koji sam ove godine upisao, također većinu rada nastaviti na digitalnim platformama. Stoga ne mogu sakriti svoje nezadovoljstvo ovakvom odlukom jer pitam se, kamo nas to vodi?

Ovakvo stanje zaista se već pretvorilo u krizu obrazovnog sustava jer nikada nije bilo ugroženije do sada!



Također treba nadodati da je ovakav model funkicioniranja fakulteta, velik broj studenata doveo u vrlo nezavidan položaj, jer će morati plaćati stan ili dom a na fakultet neće moći dolaziti.

Stoga, apeliram prije svega na stožer civilne zaštite, a i na Vladu RH da iznese preporuke o normalnom funkiconiranju fakulteta, jer nastavili se ovako, posljedice mogu biti nemjerljive”, piše Tunjić u svojoj objavi.

KRIZA OBRAZOVNOG SUSTAVA – nastavlja seOd ožujka ove godine, učenici i studenti svoje su mjesto u učionici i dovrani…

Gepostet von Tvrtko Tunjić am Sonntag, 30. August 2020

Komentari