Tvrtka Velimira Bujanca u stečaju zbog gotovo 190.000 kuna duga

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečaj nad Bujica Media j.d.o.o,, tvrtkom urednika i voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca te je za 12. srpnja zakazao ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika te tvrtke s dosad utvrđenih gotovo 190.000 kuna duga.

Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina), navodeći da je Bujica media sredinom siječnja imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 230 dana i u ukupnom iznosu od 187.312 kuna.

Sudskim zaključkom iz sredine listopada prošle godine bilo je naređeno Velimiru Bujancu kao ovlaštenom zastupniku Bujica Medije da u predviđenom zakonskom roku dostavi izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini te tvrtke – popisu nekretnina i pokretnina, tražbina te o iznosu novca na računima.

Ako Bujanec to ne učini, sud će odrediti saslušanje, a u slučaju neodazivanja, može zatražiti dovođenje i novčanu kaznu do 10.000 kuna, isticalo se u sudskom dokumentu.



Prema podacima iz sudskog registra, Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.

Prema objavljenom računu dobiti i gubitka za poduzetnike za 2020. Bujica media je imala 468.793 kune ukupnih prihoda te 398.404 kuna rashoda. Dobit nakon oporezivanja iznosila je 64.592 kune.

Komentari