Tvrtka u suvlasništvu Dragana Kovačevića zasadila plantažu marihuane?

Dragan Kovačević/ Igor Kralj/PIXSELL

Među brojnim krakovima istraga oko bivšeg predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića na tapeti se našla i tvrtka Rašeljke d.o.o. u kojoj je imao 5-postotni udjel, koji je navodno prenio na odvjetnički ured. Ta je tvrtka sada kao pravna osoba osumnjičena da se bavila uzgojem konoplje. No ne one industrijske

Sve to istraživala je Policijska uprava sisačko-moslavačka i sisačko Općinsko državno odvjetništvo, a u međuvremenu, u istražnom je zatvoru na mjesec dana završio kao sedmookrivljeni Dražen Požar (49) iz Strmena, iako je njegov izabrani branitelj, sisački odvjetnik Marko Rafaj, smatrao da nema nikakve osnove da njegov branjenik ostane u zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, javlja Jutarnji list.

Osim Požara, na popisu osumnjičenih još je pet fizičkih osoba i već spomenuta tvrtka Rašeljke d.o.o., u kojoj bivši direktor Janafa ima 5-postotni udjel. Tužiteljstvo tvrdi da su prvoosumnjičeni Radoslav Ivanković i Dražen Požar zajedno osnovali tvrtku Healthy Food (Zdrava hrana) te prema dogovoru zajedno djelovali kako bi proizvodili konoplju, ali ne industrijsku kako su to bili prikazali.

Požaru se stavlja na teret samo da je prodao sjeme vlasniku parcele u Drenovu Boku, koji je navedenu parcelu površine od 16.000 metara četvornih i obrađivao, a tvrtka Rašeljke d.o.o. formalno je i računovodstveno sjeme i prikazala kao sjeme industrijske konoplje. Na parceli su izrasle brojne stabljike konoplje koja prema svojoj vrijednosti THC-a znatno premašuje 0,3 posto te je stoga konoplja tipa droge i smatra se tvari koja se može upotrijebiti za izradu droge. Stoga se i svih šestero fizičkih osoba, kao i tvrtka Rašeljke d.o.o., terete za zloporabu opojnih droga.



Komentari