Tvrtka supruga Bandićeve pročelnice jedina se prijavila na natječaj Grada Zagreba

facebook

Facebook stranica ‘Strah od slobode’ objavila je kako su tvrtka u vlasništvu supruga pročelnice za gospodarstvo Grada Zagreba Mirke Jozić prijavila na natječaj Grada Zagreba za poslove privatne zaštite Grada Zagreba i ustanova Grada Zagreba, te Holdinga i ovisnih društava.

“Tvrtka Bilić-Erić, čiji je suvlasnik suprug Bandićeve pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić, opet se javila na natječaj za novi dvogodišnji ugovor procijenjen na 117.723.750,00 kn (pdv uključen) za poslove privatne zaštite Grada Zagreba i ustanova Grada Zagreba, te Holdinga i ovisnih društava. Ponuda, u zajednici s još troje ponuditelja (VG Teh Security, Sokol i Sigurnost) premašuje procijenjeni iznos nabave, iznosi 124,288,573.13 kn i jedina je pristigla na natječaj. Isti posao tvrtka je u zajednici s još tri ponuditelja (Sokol, V grupa i Sigurnost) obavljala i do sada, ali je vrijednost dvogodišnjeg ugovora sklopljenog 2018. godine bila značajno manja – „tek“ 83.838.232,50 kuna. I tada je ponuda na osnovu koje je i sklopljen ugovor za nekoliko milijuna premašila procijenjeni iznos nabave, koji je tada iznosio 80.187.500,00 kn, a zajednica je bila jedini ponuditelj na natječaju.
Ovo nije jedini posao tvrtke Bilić-Erić s gradom Zagrebom. Od 2018. naovamo tvrtka je s Gradom samostalno sklopila veći broj ugovora ukupne vrijednosti od preko 25 milijuna kuna, od čega samo u 2020. godini gotovo 19 milijuna. Čini se da potres, poplava i gospodarska kriza uzrokovana korona virusom ni najmanje nisu omele uspješno poslovanje tvrtke, a samo će zlobnici ovaj sjajan rezultat smatrati posljedicom možebitnih veza suvlasnika u gradskoj upravi”, stoji u objavi.

Tvrtka Bilić-Erić, čiji je suvlasnik suprug Bandićeve pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić, opet se javila na natječaj…



Gepostet von Strah od slobode am Dienstag, 11. August 2020

Komentari