Tvrtka Dumbovićeva sina koja je zaradila milijune na poslovima u Petrinji, gradi kuću nedaleko od Poreča

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Darko Dumbović, sin gradonačelnika Petrinje, usprkos tome što je FINA prošle godine zatražila njegov osobni bankrot, preko tvrtke Titan Commerce gradi novu kuću u sve traženijem dijelu Poreča gdje cijene nekretnina posljednjih godina neprekidno rastu.

Tvrtka Titan Commerce u vlasništvu Darka Dumbovića, sina gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, počela je graditi kuću u mjestu Žbandaj, nedaleko od Poreča. Riječ je o mjestu u kojem proteklih godina raste potražnja za nekretninama pa nove kuće često dosežu cijenu i od nekoliko stotina tisuća eura, piše Nacional.

Po podacima iz katastra, tvrtka Titan Commerce je vlasnik kuće i pripadajućeg zemljišta postala još u listopadu 2018. godine, ali su građevinski radovi počeli prije otprilike dva mjeseca. Nije poznato koliku je cijenu tvrtka sina Darinka Dumbovića platila za staru kuću i zemljište ukupne veličine 733 četvorna metra.

Cijene stalno rastu

Nacional dalje piše kako je kroz razgovor s lokalnim agencijama za nekretnine, ali i nekim ljudima koji žive u neposrednom susjedstvu Dumbovićeve nove kuće, saznao da su cijene zemljišta i nekretnina u tom dijelu Poreča posljednjih godina u stalnom rastu te da je Žbandaj postao posebno popularan za mlade obitelji, s obzirom na to da je u tom mjestu nedavno sagrađena osnovna škola, a uskoro se otvara i novi, moderni vrtić.



Dodaju i kako je cijena zemljišta posebno narasla pa za parcele poput ove, koja je od 2018. u vlasništvu tvrtke Titan Commerce, vlasnici traže i do 100 tisuća eura, a cijene kuća kreću se između 200 i 500 tisuća eura, ovisno o veličini i opremljenosti samih nekretnina.

Zanimljivo je da su mediji već pisali o poslovnoj povezanosti tvrtke Titan Commerce i Grada Petrinje, zbog čega je Darinko Dumbović bio i optužen za pogodovanje, ali i sukob interesa jer je tvrtka u vlasništvu njegova sina ekstenzivno potpisivala unosne ugovore s Gradom Petrinjom, a vjerojatno je tim novcem sada krenula u gradnju kuće na atraktivnom zemljištu u neposrednoj blizini Poreča, piše Nacional.

Zaposleni na obnovi Petrinje

Podsjetimo, Titan Commerce angažiran je na brojnim poslovima u obnovi Petrinje. A u gradskoj tvrtki Privreda, s kojom Titan Commerce posluje, gradonačelnik Dumbović član skupštine. Sam Dumbović tvrdi da je sve čisto, a upitan hoće li to potkrijepiti zatraže li nadležna tijela dokumentaciju, za Novu TV je u veljači izjavio da će “učiniti sve što treba”.

Zanimljivo je i da su tijekom posljednjih šest godina u stečaju i likvidaciji, a s više od tri milijuna kuna nikad plaćenih dugovanja, završile druge dvije obiteljske tvrtke Dumbovićevih, dok Titan Commerce danas u vlasništvu ima i tri vrijedne parcele u poduzetničkoj zoni Mošćenica, istoj onoj u kojoj je Grad nedavno kupio zemljište po devet puta većoj cijeni nego što je istu zemljišnu česticu prodao prije pet godina, piše Nacional.

Prema dostupnim podacima, Titan Commerce je u 2019. ostvario prihod od čak 8,2 milijuna kuna, tri milijuna kuna više nego godinu prije. U  posljednje tri godine Titan Commerce u poslovima s dvama gradskim poduzećima, Privredom i Komunalcem, ostvario gotovo milijun i pol kuna prometa, a pitanje je koliko će te cifre narasti kada se pribroje svi radovi ostvareni na obnovi Petrinje u proteklih nekoliko mjeseci.

Komentari