Tvrtka American Airlines otkazala još 250 letova

Pixabay

Zrakoplovna tvrtka American Airlines danas je otkazala još 250 letova i pritom nastavila višednevnu praksu takvih odluka.

Naime, tvrtka je u nedjelju otkazala 1058 letova, u subotu 548, a u petak 343. Odnosno, u razdoblju od četiri dana American Airlines je otkazao oko 10% svojih glavnih letova.

Vodeći dužnosnik kompanije David Seymour rekao je da zrakoplovna tvrtka “proaktivno otkazuje” letove kako bi osigurala “što sigurniji raspored letenja” s obzirom na to da su glavne rute pogodili jaki vjetrovi i nevrijeme.

Kompanija Southwest Airlines je također prije tri tjedna unutar nekoliko dana otkazala više od 2000 letova navodeći kao razlog probleme s vremenom i kontrolom zračnog prometa. Taj je potez koštao tvrtku 75 milijuna dolara, piše CNN.Kada je pandemija covida 2020. gotovo u potpunosti obustavila zračni promet, zrakoplovne kompanije su ponudile zaposlenicima pakete za prijevremeno umirovljenje i neplaćeni dopust kako bi smanjile troškove i preživjele krizu. No sada pokušavaju vratiti zaposlenike i zaposliti što više osoblja.

Dennis Tajer, pilot u kompaniji American Airlines i glasnogovornik sindikata Allied Pilots Association, rekao je prošlog mjeseca da je sindikat posebno zabrinut kako će se zrakoplovne tvrtke nositi s porastom broja putnika tijekom nadolazećih blagdana.

“Želimo obaviti letove, ali ne želimo prodavati karte za nepostojeća mjesta”, rekao je.

Komentari