Trut: U Sisak i Petrinju krenuli statičari, propusnice će se izdavati za sve građane koji trebaju ići u ili iz Sisačko-moslavačke županije

Screenshot

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je u ponedjeljak da je prema Sisku i Petrinji, uz pripadnike državne intervencijske postrojbe, krenulo i devet inženjera statičara kako bi procijenili statičko stanje objekata nakon potresa.

“Svi ljudski resursi i kapaciteti na području pogođenim potresom (vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i sl.) izašli su na teren i pružaju pomoć stanovništvu. Nema velikih konstruktivnih šteta i nema ozlijeđenih osoba”, rekao je Trut na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH upitan koliko je pripadnika Civilne zaštite na terenu koji je pogođen jutrošnjim potresom.

Najavio je i da će tijekom dana će analizirati potrebe za pomoći koju će sukladno njima slati i na teren. Trut je istaknuo i da je jutros devet inženjera statičara krenulo sa pripadnicima državne intervencijske postrojbe krenulo prema Sisku i Petrinji kako bi procijenili statičko stanje objekata.

Do sada izdano 153.000 propusnica

Trut je, vezano uz izdavanje propusnica za putovanja između županija, kazao da su stožerima Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije izdali upute da se u prioritet stave zahtjevi koji dolaze od osoba koja imaju potrebu premjestiti se iz područja Sisačko-moslavačke županije ili imaju potrebu otići u tu županiju kako bi provjerili svoju nekretninu ili obišli svoju rodbinu.



“Svi oni koji će takav zahtjev dati trebaju misliti na mjere Stožera civilne zaštite RH i mjere koje se tiču koronavirusa”, poručio je.

Trut je izvijestio i da je do sada izdano nešto više od 153.000 propusnica. Na sustav e-Propusnica došlo je 148.000 zahtjeva, a odobreno ih je 80.000 te je njih 65.000 odbijeno. Također, na e-mail sustav isto je došlo oko 150.000 zahtjeva za izdavanjem propusnice, a odobreno ih je 73.000.

Pozvao je građane da svoje zahtjeve za propusnicama prvenstveno upućuju preko sustava e-Propusnica jer preko njega u kraće vrijeme dobiju odgovore na svoje zahtjeve. Trut je poručio i da puno više problema imaju sa dobivanjem propusnica putem e-mail sustava jer ima slučajeva da jedna osoba šalje od osam do  deset zahtjeva, a svi ti mailovi su neispravni (nemaju sve potrebne podatke) te šalju mailove na različite adrese pa se teško može utvrditi i točan broj zahtjeva.

Komentari