Trut: Pronašli smo jednu žensku osobu, tragamo na još tri lokacije

Screenshot

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut rekao je u utorak popodne da je u Petrinji, koju je oko 12,20 sati pogodio razorni potres magnitude 6,2 stupnja, pas pronašao jednu ženu koja je ostala zarušena i u tijeku je spašavanje, a na još tri lokacije se traga za osobama.

Osam pasa je na terenu u potrazi za stradalima u ruševinama od potresa.

Jedna osoba je još prije sat vremena pronađena i za sada nemamo drugih informacija da bi bilo još osoba pod ruševinama, izvijestio je Trut.

Za osobama spasioci tragaju na tri lokacije, a radi se na raščišćavanju i organizaciji smještaja ljudi, premještanju bolesnika iz bolnice u Petrinji prema Zagrebu i Topuskom.



Dio covid pacijenata premješta se u zagrebačku Arenu, dio građana bez smještaja prevest će se u lječilište u Topusko, a smještajni kapaciteti su i u vojarni. Iz Siska prebacuju ljude u zagrebački Hotel Internacional.

Ekipe obilaze i mjesta u okolici Petrinje. Imali su informaciju o dvije zarušene kuće, otišli su tamo, a Trut za sada nema povratnu informaciju što je tamo riješeno.

Organiziraju se smještajni kapaciteti za ljude koje će trebati zbrinjavati, ali isto tako i prostor u kojem će se snage moći okupljati i s kojeg će moći kretati dalje u spašavanje i raditi svoj posao.

“Ljudi ima i previše. Došli su nam u pomoć i civili što u ovom trenutku nije toliko potrebno. Probat ćemo da još sat vremena rade pa ih vratiti kućama. Sutra dolaze građevinski strojevi. Što je najviše porušeno u centru, vjerojatno će se morati rušiti do kraja”, rekao je Trut.

Komentari