Trump američkim Židovima: Glasat ćete za mene kako bi sačuvali vaše bogatstvo, jer ako bi oni pobijedili na izborima morali bi zatvoriti trgovine

arhiva
Flickr

Američki predsjednik Donald Trump je poručio da američki židovi, kako bi zaštitili svoje bogatstvo, nemaju drugog izbora nego glasati za njega na predstojećim predsjedničkim izborima.

“Većina vas se bavi nekretninama, dobro vas poznajem. Vi ste ljudi od akcije, ali morate glasati za mene, nemate drugog izbora”, kazao je Trump u obraćanju na summitu Izraelsko-američkog vijeća održanom na Floridi.

Podsjetivši na obećanje Elizabeth Warren, koja je u utrci za kandidata Demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020. godine, o uvođenju godišnjeg poreza na bogatstvo, Trump je poručio američkim Židovima da ne bi trebali glasati za Warren nego za njega.

“Znam da nećete podržati porez na bogatstvo. Neki bi vam htjeli uzeti bogatstvo. Možda se nekima od vas i ne sviđam. Možda se i meni neki od vas ne sviđaju. Ali, vi ćete opet biti moja najveća podrška jer ako bi oni pobijedili na izborima, u 15 minuta bi morali zatvoriti trgovine”, kazao je Trump.Prisutni su njegove riječi pozdravili gromoglasnim pljeskom, a neki su pak uzvikivali slogan “još jedan mandat”.

Warren je nedavno obećala uvođenje godišnjeg poreza na bogatstvo od 2 posto na građane čija imovina prelazi 50 milijuna dolara i 3 posto na one čija imovina prelazi milijardu dolara.

Uz to, uvela bi i socijalni doprinos od 15 posto na prihode koji prelaze 250.000 dolara godišnje kao i dodatnih 7 posto poreza na dobit tvrtkama čija dobit prelazi 100 milijuna dolara, prenosi N1.

Komentari