Trostruki ubojica iz Splita je sam u ćeliji i pod iznimno jakim osiguranjem

Trostruki ubojica iz Splita Filip Zavadlav (25) u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu čeka na psihijatrijsko vještačenje. Kome će sud povjeriti da ga provede još se ne zna.

Njegov odvjetnik Branko Šerić predao je punomoć sucu istrage Županijskog suda u Splitu i u državno odvjetništvo.

“Odrekao sam se prava na žalbu na rješenje o provođenju istrage i žalbe na rješenje o određivanju istražnog zatvora. To sam učinio kako se postupak ne bi stopirao i kako bi se što prije odredilo psihijatrijsko vještačenje mojega klijenta. Rješenje o istrazi postalo je pravomoćno i sad nema zapreke da se odmah izda nalog za njegovim psihijatrijskim vještačenjem”, pojasnio je odvjetnik Šerić za 24 sata.

Također, dok rješenje o provođenju istrage ne postane pravomoćno, sudac istrage ne može krenuti s ispitivanjem svjedoka. Zavadlav je, podsjećamo, u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osobito teških okolnosti kaznenog djela. Ova druga točka izuzetno se rijetko određuje.



Kako su posjeti zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj ponedjeljkom i srijedom, Šerić ga ne može posjetiti prije ponedjeljka. Mladić, koji je u subotu rafalima iz automatske puške pokosio trojicu usred dana u središtu Splita, nalazi se, neslužbeno se doznaje, u svojevrsnoj izolaciji. Naime, sam je u ćeliji i sam ide u šetnju. Osiguranje je tako ustrojeno kako mu nitko ne bi prišao niti smije kontaktirati s drugim pritvorenicima i(li) zatvorenicima, pušu Vijesti.hr.

Komentari