Troskot pozvao protukandidate da javno objave izvore financiranja

Zvonimir Troskot/Zeljko Lukunic/PIXSELL

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot obišao je u nedjelju Kajzericu s koje je protukandidate pozvao da javno objave izvore financiranja.

“Postoje određene sumnje da iza nekih kandidata stoje sumnjivi izvori financiranja, različite interesne skupine pa čak i internacionalne mecene, različita ‘otvorena’ i ‘zatvorena’ društva koja financiraju njihove kampanje. Iza nas ne stoje interesne skupine, tajkuni niti mecene, bilo domaće bilo inozemne. Mi se financiramo isključivo iz manjih donacija naših simpatizera i proračunskog novca kojeg dobivaju sve stranke”, kazao je Troskot.

Dodao je da će transparentno voditi financije i kad postane gradonačelnik Zagreba.

”Objavit ćemo javno koliki je stvarni dug Grada Zagreba. Transparentno ćemo prikazivati fakture i ugovore koje ćemo sklapati. Situacija kakvu sada imamo u Zagrebu je da se stvarno financijsko stanje Grada krije, kao što zmija krije svoje noge”, naglasio je Troskot.



Na Kajzerici je govorio i o nužnosti dovršetka izgradnje centralnog parka na Kajzerici, gradnji Doma zdravlja, očuvanju Hipodroma i ostalim problemima koji muče stanovnike tog zagrebačkog kvarta.

Komentari