Troskot: Ne možemo jedan dio društva nazvati glavnim prenositeljima zaraze, iluzija je da necijepljene osobe vrijede više

Screenshot

“U upravljanju pandemijom koronavirusa u Hrvatskoj vidim ozbiljnu podijeljenost koja proizlazi iz straha te mislim da se time ne upravlja dobro”, rekao je saborski zastupnik Zvonimir Troskot za N1. 

“Ono što vidim iz ponašanja vladajućih su dvostruki standardi. A kad se počne ponašati prema njihovom primjeru onda slijedi osvetoljubivost. Kao u Sinju, Zadru”, istaknuo je Troskot.

On je takvu situaciju nazvao “ponašanjem na nivou jednog cirkusa”.

Kako bi to pojasnio naveo je primjer ministra zdravstva Vilija Beroša u ugostiteljskom objektu u kojem djevojka koja ga je posluživala nije nosila masku.



“Svi smo morali biti cijepljeni ili testirani. Mladi ako se ne zabave u Sinju otići će na Hvar ili u Hercegovinu. Otvorili smo ekonomiju jer nam je prioritet turizam. S druge strane nitko ne spominje Pelješki most gdje smo vidjeli kako su se ponašali Plenković, Butković, Božinović i Jandroković koji su išli u procesiji koja je zabranjena u Sinju”, naglasio je Troskot.

Pritom je aludirao na Sinjsku Alku.

Prema njegovom mišljenju, “narod se čudi tim dvostrukim standardima vladajućih”.

“Treba to polako uvoditi u normalu, učiti živjeti s pandemijom koja neće nestati”, rekao je MOST-ov saborski zastupnik.

Osvrnuo se na mogućnost obveznog cijepljenja i naglasio kako oni u Klubu Most nisu za to.

Na upit o tome kako bi Vlada trebala riješiti taj problem, odgovorio je “ne đonom na poduzetnike”

“Stvara se iluzija da osobe koje su se cijepile vrijede više od onih koje nisu. To su preopasne izjave. Lako nam se može dogoditi društvo kakvo je prikazano u filmu Gattaca gdje su samo genetski savršeni ljudi mogli sudjelovati u društvu”, rekao je Troskot.

Time je potvrdio da je iznimno protiv podjela na cijepljene i necijepljene.

Na upit o tome što bi Vlada trebala učiniti da to spriječi, Troskot je naveo primjer Švedske.

“Ne možemo jedan dio društva nazvati glavnim prenositeljima zaraze, zaključio je Troskot, objavio je N1. 

Komentari