Trojica zaraženih hrvatskih vojnika s Kosova prebačeni bolnicu. Krstičević zahvalio Crnoj Gori koja ih je prevezla svojim helikopterom

Cropix

Trojica hrvatskih vojnika iz sastava 32. hrvatskog kontingenta NATO operacije potpore miru u Republici Kosovo prevezeni su u subotu crnogorskim vojnih helikopterom u splitski KBC, nakon što se na testiranju pokazalo da su pozitivni na koronavirus.

“Pripadnici HV-a nemaju izražene simptome bolesti, osjećaju se dobro, a liječenje će nastaviti u KBC-u Split. Odluka o njihovom povratku u Hrvatsku je donesena kako bi im se, ukoliko zatreba, pružila adekvatna zdravstvena skrb odnosno kako bi se smanjilo opterećenje na medicinsku službu u operaciji KFOR-a”, izvijestili su u priopćenju iz Ministarstva obrane.

Vojska Crne Gore realizirala je helikopterski prijevoz za hrvatske vojnike u duhu dobre vojne suradnje.

Crnogorska vojska evakuirala zaražene hrvatske vojnike s Kosova



“Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj izrazili su iskrenu zahvalnost crnogorskom ministru obrane Predragu Boškoviću i načelniku Glavnog stožera Vojske Crne Gore generalu Dragutinu Dakiću, kao i svim vojnicima Vojske Crne Gore koji su sudjelovali u ovoj operaciji”, stoji u priopćenju.

Komentari