Tri nova slučaja zaraze u Splitsko-dalmatinskoj županiji, cijeli razred četvrtaša nije došao na nastavu

Još tri nova slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Splitsko-dalmatinskoj županiji, čime je broj zaraženih u posljednja 24 sata u Hrvatskoj narastao na najmanje devet.

Riječ je o dvije osobe iz Splita i jednoj iz Solina.

Priopćenje splitsko-dalmatinskog stožera:

“Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 66 obrađenih testova s područja Splitsko dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe. Dvije osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina. Sve tri novooboljele osobe boravile su izvan Republike Hrvatske. Njihovi kontakti su obrađeni te se 14 osoba nalazi u samoizolaciji. Od troje novooboljelih jedna osoba je hospitalizirana u KBC- u Split.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada su ukupno zabilježena 563 slučaja zaraze koronavirusom, dok se još 4 slučaja vode kao aktivno oboljela”, navode iz Stožera, prenosi Index.



Split: Cijeli četvrti razred nije došao na nastavu

U splitskoj osnovnoj školi Marjan cijeli jedan 4. razred nije došao na nastavu jer se sumnja na to da jedan od učenika u samoizolaciji ima koronavirus.

Zaražen je djed učenika. Kako je učenik bio u kontaktu s djedom, određena mu je samoizolacija dok samoizolacija drugog kontakta nije obavezna, no roditelji njegovih školskih kolega odlučili su ne slati djecu u školu.

Također, nekoliko učitelja povezanih s ovim 4. razredom također danas nije došlo na nastavu, piše Dalmacija Danas.

Komentari