Tri hrvatska grada uvrštena su na popis pedeset najboljih svjetskih destinacija

Twitter

Nova knjiga poznatog stručnjaka na preko 200 stranica daje jedinstven uvid u ono što jednu turističku destinaciju čini izvrsnom

Novo priznanje za Hrvatsku. Ugledni profesor i turistički stručnjak Terry Stevens u svojoj novoj knjizi “Wish you were here” uvrstio je Zadar, Lošinj i Rovinj na popis 50 najboljih svjetskih destinacija.

Nova knjiga poznatog „veterana“ u turističkoj industriji na preko 200 stranica daje jedinstven uvid u ono što jednu turističku destinaciju čini izvrsnom.

Profesor Terry Stevens osnivač je i izvršni direktor višestruko nagrađivane međunarodne turističke konzultantske tvrtke Stevens & Associates sa sjedištem u Walesu. Njegova tvrtka radila je u preko 50 zemalja širom svijeta specijaliziranih za razvoj destinacija i marketing.

“Ponosni smo na novi uspjeh naše destinacije koja je kao šira cjelina – Zadar sa županijom, prepoznat na globalnoj razini. Autor ističe burnu povijest, ali i fascinaciju oporavkom Zadra kojom se uzdiže u punom sjaju. Staro i novo, rimske iskopine i Bašićeve genijalne instalacije bude interes brojnih putnika i upravo je to nešto što ih najviše privlači.

Direktori Turističkih zajednica zadovoljni

Uz to, autor primjećuje kako je Zadar i dalje mjesto koje čuva autohtonost te se u njemu vidi Hrvatska, a ne samo turizam”, rekla je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, Mihaela Kadija.

Direktor Turističke zajednice grada Lošinja, Dalibor Cvetković, rekao je kako “Lošinj pruža visokokvalitetan doživljaj posjetiteljima”.

I direktorica Turističke zajednice Rovinja Odette Sapač posebno je zadovoljna što je Rovinj, kao vodeća hrvatska destinacija, prepoznat u ovoj inozemnoj publikaciji, piše Rtl.hr 

Komentari