Treći napadač na zaštitara se predao policiji: Sva trojica pripadnici su Bad Blue Boysa?

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Jučer u popodnevnim satima zagrebačka je policija identificirala svu trojicu napadača na zaštitara u automat-klubu, koji je preminuo nakon sukoba s njima. Dvojica su sinoć uhićena, dok se treći (rođen 1988.) danas predao policiji.

Oglasila se policija
Policija je u 11.20 potvrdila da su sva trojica muškaraca pood njihovim nadzorom:

“Sva trojica muškaraca, čiji identitet je policija znala, sada su pod nadzorom

Nakon intenzivnih mjera identificiranja i traganja za trojicom muškaraca koja su sudjelovala u teškom kaznenom djelu na području Trnja te jučerašnjeg uhićenja dvojice, i treći muškarac je u službenim prostorijama i pod nadzorom policije.



Njihov je identitet utvrđen operativnim radom na terenu te prikupljenim obavijestima, a radi se o muškarcima starosti 22, 23 i 34 godine.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja”.

Policija jučer pokucala na vrata jednog osumnjičenog, otvorili roditelji
Kako smo doznali jučer, do uhićenja je došlo nakon što je policija pokucala na vrata jednog osumnjičenog koji živi s roditeljima. Njega nisu našli kod kuće, ali roditeljima su sve ispričali. Tada je nastala pomutnja među napadačima jer do njih dolazi informacija da je policija bila kod roditelja jednog od njih i shvaćaju da su otkriveni.

Nekoliko sati kasnije dvojica dolaze u policijsku postaju na Trnju, a policajci ih uhićuju. Radi se o mladićima rođenima 1999. i 2000. godine. Upravo ta dvojica policiji su bila ključna zbog smrti zaštitara.

Pripadnici su Bad Blue Boysa?
Prema pisanju Telegrama, sva trojica su pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys.

Policija je sinoć kratko potvrdila kako se dvojica muškaraca osumnjičenih za teško kazneno djelo sa smrtnom posljedicom nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.

“Od trenutka saznanja za teško kazneno djelo sa smrtnom posljedicom u kojem su sudjelovala trojica muškaraca, policija je započela intenzivne mjere identificiranja i traganja za njima.

Operativnim radom na terenu te prikupljenim obavijestima utvrđen je identitet sve trojice muškaraca.

Dvojica se ovog trenutka nalaze u službenim prostorijama i pod nadzorom policije, dok se za trećim traga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog teškog kaznenog djela”, priopćila je jučer zagrebačka policija, prenosi Index.

Prvo je došlo do verbalnog, a zatim do fizičkog sukoba
Podsjetimo, 40-godišnji zaštitar Hrvoje Zanatić jučer je nasmrt pretučen oko 4:30 u automat-klubu na području zagrebačkog naselja Trnje.

Nakon prvotnog verbalnog sukoba nepoznati su napadači tjelesno napali Zanatića, a zatim pobjegli.

Kako smo neslužbeno doznali, u napadu su sudjelovala tri počinitelja. Sva tri muškarca su bila alkoholizirana, jedan znatno pijaniji od ostalih. Muškarac koji je djelovao alkoholiziranije od druge dvojice u jednom je trenu pokušao ući u službene prostorije kasina, odnosno u prostore gdje je zabranjen ulaz osobama koje nisu djelatnici. Zaštitar ga je u tome spriječio pa je došlo do sukoba.

Jedan mladić ga je držao, a drugi ga je udarao. To su ova dvojica koja su sinoć uhićena. Treći je bio tamo, ali njegova uloga još nije najjasnija, no policija zasad smatra da je on bio sa strane. Nakon što su ga pretukli, zaštitar je u nekom trenutku udario glavom u stepenicu. Uskoro su napadači pobjegli, a netko je pozvao hitnu pomoć. Ozlijeđeni zaštitar je još davao znakove života te su ga reanimirali i prevezli u bolnicu. U bolnici mu se stanje pogoršalo i zaštitar je umro.

 

Komentari