Treći kanader angažiran u gašenju požara u Tinju

Ilustracija Foto: HRZ/ M. Karačić

Nakon što su već tijekom dana angažirana dva kanadera koji su preusmjeravani na tri različita požarišta, treći kanader također je angažiran u Tinju.

Tijekom današnjeg dana dva aviona tipa Canadair CL-415 bila su angažirana na gašenju požara na požarištu Otavica – Svilaja u Šibensko-kninskoj županiji, nakon čega su s preusmjereni na požarište Radošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a zatim su s požarišta Radošić preusmjereni na požarište Vrgorac u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Treći pak kanader iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažiran je gašenju požarišta Tinj u Zadarskoj županiji.

Osim kanadera, jedan Airtractor AT-802 bio je angažiran na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Dubrovnik – Zadar.



Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 17. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 74 požara i 52 protupožarna izviđanja u županijama priobalja, priopćili su iz MORH-a.

Kopnene snage PP NOS-a OS RH su bile angažirane 2. i 3. kolovoza 2021. sa po 26 vojnika na gašenju požarišta Seget Gornji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Tim bezposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je 11 puta i ostvario je 11 letova sa besposadnim zrakoplovnim sustavom „ORBITER 3“ u trajanju 28:45:00 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Komentari