TRČALA NA ISPIT PA SE PREGRIJALA Studentici zabranili ulaz u zgradu fakulteta

Pixabay

Studentica matematike u Osijeku ispričala je za portal Srednja.hr kako je zbog epidemioloških mjera umalo pala na ispitu.

Naime, trčavši na ispit, zagrijala se pa je portiri nisu smjeli pustiti u zgradu. Tek je nakon četvrtog mjerenja uspjela imati dovoljno nisku temperaturu da je puste na fakultet.

“Krenula sam u 9:35 opušteno na usmeni koji počinje u 10:00 sati, razmišljajući kako imam i previše vremena s obzirom na to da idem biciklom. Međutim, tek što sam sjela na njega shvatila sam da je guma prazna te sam ga odmah vratila u zgradu i požurila da stignem pješke”, rekla je.

“Stižem na faks u 9:53 sati, potpuno uspuhana i crvena u licu. Portir me zaustavlja da mi izmjeri temperaturu beskontaktnim toplomjerom. Prvo mjerenje: 37,2 Celzijusa, govori mi da je to početna temperatura od koje nadalje ne puštaju u zgradu. Objašnjavam da mi je pukla guma na biciklu i da sam se vraćala i žurila, da sam ovih mjeseci potpuno zdrava i nemam nikakvih poteškoća, kaže da me razumije, ali i dalje me ne može pustiti u zgradu te neka sjednem malo i ohladim se”, prepričava.



Drugo mjerenje pokazalo je 37,3 Celzijusa. Studentica navodi kako joj se javila profesorica preko poruka da može po potrebi odgovarati vani pod sjenicom u dvorištu ako se osjeća dobro.

Treće mjerenje pokazalo je 37,8. “Ja već vidim kako će me najaviti epidemiologu da se testiram… Šalju me na dvorište da se malo ohladim, ali nervoza čini svoje i imam osjećaj da mi je sva krv u glavi. Pritisak je bio još veći jer sam taj kolegij već jednom prenijela i stvarno je bilo bitno da ga sad položim”, pojasnila je.

“Otprilike u 10:20 sati dolazi portir i mjeri mi četvrti put temperaturu, toplomjer pokazuje 36,8 i on pobjedonosno izjavljuje: ‘Čestitam, možete ući na Odjel za matematiku!’. Ulazim sva sretna u predavaonicu, pozdravljam sa: ‘Dobar dan, 36,8!!’, kao da sam već i položila”, ispričala je.

“Uglavnom, sav taj stres ostavio je traga na meni i mom odgovaranju, ali ocjena je upisana, što je ustvari jedino i bilo bitno”, kaže te dodaje kako od sada kreće sat vremena ranije, piše Srednja.hr.

Komentari