Tražitelji azila pijani divljali u centru Zagreba, jedan je ugrizao policajca i razbio staklo u policijskoj postaji

Foto: MUP/ilustracija

Dvojica tražitelja azila sinoć su oko 21 sat u centru Zagreba pravili nered i divljali po pothodniku Importanne centra. Zbog incidenta je odmah intervenirala policija koja je dvojicu stranaca uhitila i odvela u policijsku postaju.

Obradom je utvrđeno da je riječ o 34-godišnjem državljaninu Alžira i njegovom maloljetnom prijatelju iz Libije koji su tijekom večeri u vidno alkoholiziranom stanju narušavali javni red i mir. Alkotest su, kažu iz PU zagrebačke, obojica odbila, a od ranije su imali na tijelu više ozljeda pa je to bio dodatni motiv da se temeljito istraže okolnosti koje su dovele do njihova divljanja pred građanima.

“Obojica se dovode u svezu s počinjenjem više kaznenih djela. Maloljetnik je i u službenim prostorijama dalje nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, te je pružao aktivini otpor i pokušavao se udaljiti iz postaje pa su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile”, otkrivaju još iz zagrebačke policije.

No tu privedeni mladići nisu se zaustavili već je maloljetnik, kako doznajemo, u jednom trenutku dok je nasrtao na policajca odlučio ga i ugristi za ruku nakon čega je dalje, ničim izazvan udarcem razbio staklenu stijenku vrata unutar postaje.



Na kraju je morala intervenirati i Hitna pomoć koja je maloljetnog Libijca prevezla na sanaciju posjekotina u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, dok je ugriženom policajcu pomoć pružena u KBC Sestre milosrdnice, piše Jutarnji list.

Komentari