Tražili nestalog Poljaka na Biokovu pa pronašli majku i kćer bez dovoljne količine vode i neadekvatno opremljene

I dalje traje potraga za nestalim Poljakom na Biokovu. Nestali se uputio u četvrtak, 30.srpnja, iz Gornjih Brela preko Bukovca na Sv. Iliju. S Bukovca je tog dana supruzi poslao sliku i od tada se više nije javio.

U tijeku nastavka potrage za nedavno nestalim strancem na Biokovu, spašavatelji HGSS Stanica Makarska na stazi prema Svetom Iliji naišli na dvije osobe. Radilo se o stranim državljankama majci i kćeri (osam godina), bez dovoljne količine vode i neadekvatno opremljene.

“Budući da kći nije bila fizički spremna za nastavak putovanja, naši su je spašavatelji većim dijelom nosili na silasku s planine”; napisali su na svom Facebook profilu.

Također su naglasili: “Unatoč svim našim upozorenjima i apelima, ovakve se situacije gotovo se svakodnevno događaju. Mnogi zaljubljenici u planinarenje nisu svjesni opasnosti koje krije planina Biokovo, pogotovo dio oko vrha Sv. Ilija.



Stoga još jednom apeliramo na sve da ozbiljno shvate upozorenja, unaprijed se informiraju, ponesu dovoljno tekućine, adekvatno opreme i isplaniraju svoj put na Biokovo”.

 

Komentari