TRAŽE OPOZIV! Domovinski pokret ogorčen: Pozivaju na prosvjed protiv Vlade Andreja Plenkovića

Vlado Kos / CROPIX

Jedna od najvećih pljački dogodila se u Hrvatskoj, a oporbene stranke smatraju da Vlada, zbog plinske afere koja potresa Hrvatsku, treba dati ostavku. Čini se kako se u ovome oporba slaže te smjenu Vlade zahtijevaju svi od lijevih preko centra do desnog političkog spektra. Jedna od stranki koje su se oglasile o ovoj aferi i koje su za opoziv premijera Andreja Plenkovića je i Domovinski pokret.

U srijedu 31. kolovoza 2022., u stranačkim prostorijama, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava predsjedao je 14. sjednicom Predsjedništva Domovinskog pokreta na kojoj su razmotrena broja aktualna politička pitanja.

“Predsjedništvo Domovinskog pokreta izražava zgranutost i ogorčenje najnovijom aferom i krađom u INA-i. Sama pljačka još je jedan dokaz kako su članovi Domovinskog pokreta bili u pravu kada su od prvoga dana tvrdili kako je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića postao stranka bez ideologije i svjetonazora te je dizajnirana isključivo kao sustav obrane privilegija i hranidbenog lanca vrha te stranke i njihovih pridruženih pouzdanika.

Sve ono što se otkriva ovih dana daje dodatnu težinu ovom slučaju i širi političku odgovornost samog Andreja Plenkovića. Zbog svega navedenoga, predsjedništvo DP-a poziva članstvo da podrži prosvjed protiv vlade Andreja Plenkovića pod organizacijom udruga civilnog društva”, rekao je.



“Nadalje, članovi Kluba zastupnika Domovinskog pokreta sudjelovat će idući tjedan na oporbenom sastanku u Hrvatskom saboru te će zatražiti sakupljanje potpisa oporbenih zastupnika na temu rasprave o opozivu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a zbog političke odgovornosti za pljačku INA-e, ali i za potpunu nepripremljenost oko nadolazeće krize u smislu dosad nezabilježenog pada kupovne moći građana kao i potpuno izvjesne energetske krize i nestašice koja dolazi u zimskim mjesecima, a za što se vlada nije interventno pripremila”.

Predsjedništvo smatra kako bi već i samo stanje u oružanim snagama bilo dovoljno za pokretanje opoziva, što se pokazalo nevjerojatnim skandalom prilikom pada drona u centru Zagreba, ali i situacije potpune nemoći i konfuzije oko uplovljavanja ruskih vojnih brodova u Jadransko more.

Domovinski pokret organizirat će stručno savjetovanje u vezi ovih ključnih gospodarskih tema te će okupiti stručnjake iz svih područja na tribini koja će se održavati od 27. – 29. rujna 2022., a o čemu ćemo medije dodatno izvijestiti.

Komentari