Topao vikend: Očekuje nas oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom

Pixabay

U subotu nas očekuje umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češće na Jadranu i u predjelima uz Jadran. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje slabe oborine koje se mogu smrzavati u dodiru s tlom.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -3 do 2°C, na Jadranu između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. U jutarnjim će satima biti hladno uz mjestimičnu maglu u unutrašnjosti. Danju se kod osjetljivijih ljudi na vrijeme, najprije na zapadu zemlje, može javiti glavobolja, slabije raspoloženje i tegobe sa snom u noći na subotu.

U subotu i nedjelju na kopnu većinom oblačno s mjestimičnom kišom, osobito u gorju, a bez kiše će biti uglavnom u istočnim predjelima. U ponedjeljak posvuda bez oborine, uz sve manje oblaka tijekom dana. Jutra će biti zamjetno manje hladna, a danju se očekuje temperatura većinom od 5 do 10 °C.



Vikend će i na moru biti uglavnom oblačan s povremenom kišom, u nedjelju moguće i s ponekim pljuskom s grmljavinom. Početkom tjedna postupno razvedravanje. Puhat će jugo, koje mjestimice može biti jako u subotu, na krajnjem jugu i u nedjelju, kada će na sjevernom Jadranu zapuhati sjeverozapadnjak pa jugozapadnjak. Zadržat će se relativno toplo, javlja HRT.

Komentari