Toni Kukoč neće se pridružiti Petroviću, Ćosiću, Novoselu i Rađi u Košarkaškoj kući slavnih

Matija Djanesic / CROPIX

Toni Kukoč u petak ipak neće biti imenovan finalistom izbora za Košarkašku kuću slavnih. U Hall of Fame su posljednjih godina ponešto mijenjali pravila, a o čemu je riječ objasnio je osobno predsjednik Kuće slavnih Jerry Colangelo (80):

“Danas smo objavili imena osam finalista koje je imenovao sjevernoamerički odbor i svih osam može biti uvršteno u Kuću slavnih ako svi dobiju 18 od 24 moguća glasa članova tog odbora. Što se pak tiče internacionalaca, njih bira poseban odbor sastavljen od ljudi koji poznaju međunarodnu košarku, a naš novi internacionalni član izabire se izravno.”

No, ime tog internacionalca bit će objavljeno 4. travnja, baš kao i ostalih “počasnika” u klasi 2020. Štoviše, kako nam je kazao Colangelo, on je već izabran.

Hrvatska već ima četiri člana u Kući slavnih – Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića, Dina Rađu i Mirka Novosela.



Bude li pak ove godine za člana Kuće slavnih izabran Rudy Tomjanovich (71), iako ima američku putovnicu, možemo ga proglasiti petim hrvatskim uvrštenikom u odaje nezaboravnih. Rudy T to zaslužuje jer je osvojio dva naslova prvaka NBA lige (1994. i 1995.), a od hrvatskoj javnosti poznatih imena finalisti izbora postali su Tim Duncan, Kevin Garnett i posmrtno Kobe Bryant. Imena izabranih bit će objavljena 4. travnja, piše Večernji.hr.

Komentari