Tomo Medved: Branitelji trebaju biti prepoznati kao najsnažniji temelj samostalne i suverene RH

Goran Mehkek / CROPIX

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je u petak na obilježavanju Dana branitelja Brodsko-posavske županije kako je potrebno uspostaviti takav odnos u društvu da hrvatski branitelji budu prepoznati kao najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Tijekom Domovinskog rata poginulo je 768 branitelja s područja Brodsko-posavske županije.

“Danas iskazujem zahvalu njihovim obiteljima na žrtvi koju su podnijeli, svim hrvatskim braniteljima i ratnim zapovjednicima koji su dali svoj doprinos za slobodu koju danas imamo”, rekao je Medved dodajući da je obilježavanje Dana branitelja Brodsko-posavske županije i podsjetnik za žrtvu koju smo kao narod podnijeli.

Program je organizirala je županijska koordinacija braniteljskih udruga.



Na pitanje novinara o razjedinjenosti udruga i njihov slab odaziv na obilježavanja ovakvih godišnjica, Medved je uzvratio pozivom braniteljima na jedinstvo i ostvarenje zajedničkog cilja izgradnje Hrvatske, u čemu, kaže, imaju punu potporu Vlade.

Upitan za komentar različitih informacija o sigurnosnoj situaciju u zemlji te prosvjeda simpatizera Marka Franciškovića optuženog za poticanje na terorizam, Medved je kratko poručio da on i predsjednik Vlade čvrsto stoje iza svake riječi koju su izgovorili.

Nakon svečane akademije u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja će tijekom poslijepodneva sudjelovati i na otkrivanju spomen-ploče pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi poginulim na novogradiškom bojištu, kod kapelice Sv. Stjepana u Novom Varošu.

 

Komentari