Tomislav Stipić: Sve što je u SDP-u dočekalo Peđu Grbina, čovjek ne bi poželio ni najvećem neprijatelju.

Politički analitičar Tomislav Stipić danas je putem svog facebook profila komentirao aferu u koju je upala SDP-ovu saborsku zastupnicu Marinu Opačak Bilić koju su optužili da je provodile razne nezakonite aktivnosti.

Stipić je rekao kako je šef SDP-a Peđa grbin zapravo u užasnoj situaciji, ali ne svojom krivicom: “Sve što je u SDP-u dočekalo Peđu Grbina, čovjek ne bi poželio ni najvećem neprijatelju. Naslijediti deficitaran Klub zastupnika, popunjen anonimusima, oportunistima, ljudima bez ikakve političke težine, a po ovome vidimo i suspektnim članovima, nije ugodno. Naravno, argumentacija dotične bit će da ju se izbacuje jer nije bila na liniji Peđe Grbina, već Bernardićeva štićenica.”

Prisjetio se i hrvatskog proljeća te to usporedio s aktualnostima: “Svi koji se nađu s prstima u pekmezu, odjednom postaju politički disidenti. Bilo je takvih slučajeva i u bivšoj Jugi, mnogima je “Hrvatsko proljeće” bilo smokvin list za gospodarski kriminal pa su u slobodnoj Hrvatskoj životopise romansirali s navodima kako su bili politički zatvorenici, a ne najobičniji kriminalci.”

Rekao je i što SDP mora napraviti kako bi stigao Možemo!:”Želi li (uskoro) dostizati Možemo! i u perspektivi postati konkurentan HDZ-u, SDP se mora temeljito očistiti. I pri tom paziti da liste za sljedeće izbore budu pune ozbiljnih ljudi, a ne bezveznjaka.”



Komentari