Tomislav Stipić: Plenković šalje poruku kako će Božinović biti zaštićen poput ličkog medvjeda dok potplaćeni policajci nose glavu u torbi

Povodom pokušaja ubojstva policajca ispred Banskih Dvora na Markovom trgu i naknadnog samoubojstva napadača oglasio se i politički analitičar Tomislav Stipić na svom facebook profilu.

“Prilikom davanja izjave za medije povodom pucnjave i ranjavanja policijskog službenika na Markovom trgu, premijer Andrej Plenković rekao je nešto zastrašujuće. Na upit ima li odgovornosti ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, premijer je odgovorio: ‘Nema, ni sada, ni sljedeće 4 godine.’ Na stranu to što je Božinović Plenkovićev intimus i najodanija osoba u Vladi, na stranu to što se ovakve situacije ne mogu predvidjeti, ali pobogu, znači li to da će ministar Božinović biti unaprijed eskulpiran bilo kakve odgovornosti sljedeće 4 godine samo zato što je osoba od povjerenja premijera? Jesu li to najavljene Plenkovićeve reforme? I kakva se poruka šalje policijskim službenicima koji rade svoj posao? Da će njihov ministar biti zaštićen poput ličkog medvjeda dok oni potplaćeni nose glavu u torbi i odgovaraju za najmanji propust? Čudni kriteriji za jednog europejca kakvim se prikazuje naš vrli premijer.
Za usporedbu, iako se ne može do kraja usporediti, 6. listopada 2008. ispred svoje zgrade ubijena je Ivana Hodak. Te večeri smijenjen je ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević, glavni ravnatelj policije Marijan Benko i ministrica pravosuđa Ana Lovrin. Premijer je tada bio Ivo Sanader. Iako nije bilo nikakve odgovornosti tih ljudi, podnijeli su onu političku. U današnjem slučaju srećom nema odnesenih života, ali je ranjen policajac. Ne smijemo ni zamišljati što bi se dogodilo da je pomahnitali napadač napao dok su na trgu saborski zastupnici, članovi Vlade, novinari. Bio bi cirkus. Bi li i tada Plenković izjavio kako Božinović ima neograničeno povjerenje?
Vrlo čudni kriteriji za nekoga tko je u izbornoj kampanji proklamirao ‘Sigurnu Hrvatsku'”, piše u svojoj objavi Stipić.

Prilikom davanja izjave za medije povodom pucnjave i ranjavanja policijskog službenika na Markovom trgu, premijer Andrej…

Gepostet von Tomislav Stipić am Montag, 12. Oktober 2020



Komentari