Tomislav Stipić: Možemo! u SDP-u vidi najveću konkurenciju i želi ih istrijebiti bez milosti

Tomislav Stipić

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, na kojoj je trebao biti izabran predsjednik skupštine, nije uspjela. Koalicija SDP-PGS-IDS-HSU-HSS, koja je na izborima osvojila najviše mandata, predložila je za predsjednika skupštine Lorisa Raka (SDP), ali on nije dobio potporu apsolutne većine. Dvoje vijećnika iz koalicije Možemo! – Nova ljevica- Zelena alternativa su bili suzdržani.

Politički analitičar Tomislav Stipić na svom Facebook profilu komentirao je propalu Konstituirajuću sjednicu Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, te naglašava kako Možemo! zapravo radi na demotaži SDP-a.

“Možemo! ušlo ‘sazad’ SDP-u u Primorsko – goranskoj županiji. SDP-u je nedostajao jedan glas, Možemo! ima dva vijećnika i bili su suzdržani”, kaže Stipić.

“Ovo je najbolji primjer da Možemo! shvaća Partiju kao plijen, samo Partija toga (još uvijek) nije svjesna. Ozarenih lica nakon teške katastrofe u Zagrebu pohrlili su u klopku koju im je pripremila zeleno – lijeva ekipa dajući im predsjednika Skupštine. Naivni SDP-ovci pomislili su kako će ‘bratstvo i jedinstvo’ automatizmom biti implementirano po čitavoj Hrvatskoj, ali to ‘bratstvo i jedinstvo’ prolazi samo u onim sredinama gdje ono odgovara isključivo možemašima – Pula, Pazin”, dodaje Stipić.



‘Idiotski romantizam’

Stipić tvrdi kako Možemo! radi na ‘razbijanju’ SDP-a, te mu sam SDP u tome pomaže dok njegovi članovi i dalje romantičarski gledaju na Možemo!koje ima grabi u biračko tijelo.

“Možemo ozbiljno želi raditi na razbijanju SDP-a i preuzimanju cijelog njihovog biračkog tijela uz kolosalnu asistenciju, ironije li, samog SDP-a. Drugim riječima, Možemo! u SDP-u vidi najveću konkurenciju i želi ih istrijebiti bez milosti. S druge strane, mnogi SDP-ovci prema Možemo! gledaju s idiotskim romantizmom dok im ovi progresivno papaju biračko tijelo. Umjesto da je SDP na vrijeme konkurentski shvatio možemaše, sada bi zloguka i crnohumorna rečenica ‘ostali samo dugmići’ mogla postati bolna stvarnost. I jednostavno mi ne ide u glavu kako u Partiji toga nisu svjesni”, zaključuje Stipić u svojoj objavi.

Komentari