Tomislav Jelić: Plenković je pročitan do kosti, s Bandićem ovaj narod vodi u propast. Tomašević je lošiji kandidat od Bandića 

Nekadašnji zastupnik u Gradskoj skupštini i Mostovac Tomislav Jelić  komentirao aktualna politička zbivanja u Zagrebu i predstojeće lokalne izbore.

Osvrnuo se i na Damira Vanđelića koji je odbio biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika u Zagrebu.

Plenković osigurava Bandiću novi mandat

“Da bismo odgovorili na pitanje zašto Damir Vanđelić nije kandidat HDZ-a, moramo se vratiti u prethodni saziv Sabora gdje je Bandić sa svojom političkom, materijalnom i financijskom korupcijom kupovao zastupnike i pri tome Plenkoviću osiguravao većinu. Pri tome nije ništa tražio u izvršnoj vlasti nego je tražio da mu Plenković i HDZ osiguraju mandat na sljedećim izborima u Zagrebu. Tu je tajna svih ovih spinova koji se odvijaju. Plenković nastoji plasirati spinove da bi prikrio svoj tajni savez s Bandićem”, kazao je Jelić i dodao:

“Uzeli su Vanđelića kao nezavisnog kandidata da ne bi neki zec iz HDZ-a bio gubitnik pa da to mogu poslije prodavati javnosti da nije izgubio HDZ nego Vanđelić i time bi umanjili štetu za HDZ. Vanđelić je dobio ankete po kojima je vidio da stoji jako loše u Zagrebu i Plenkoviću je rekao da se to može promijeniti samo ako se skinu rukavice prema Bandiću, na što Plenković nije pristao”, tvrdi Jelić, dodajući da je to ključni razlog zašto Vanđelić nije htio biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, piše N1. 



Plenković pataloški boluje od narcisoidnosti 

Nakon cijele te situacije, postaje upitno hoće li Vanđelić biti na čelu Fonda za obnovu.

“To pokazuje da Plenković patološki boluje od narcisoidnosti. Do jučer mu je bio dobar kandidat, ali kad se usudio kazati ne jer je prokljuvio tajni savez, sad više ne valja. U vrijeme komunizma se to zvala partijska podobnost, a sad se to zove stranačka podobnost. Plenković je pročitan do kosti, s Bandićem ovaj narod vodi u propast”, istaknuo je Jelić.

Odnos HDZ-a i Milana Bandića

Dodao je da “HDZ pegla imidž Milana Bandića na uštrb vladavine prava”, a kaže da to potvrđuje i činjenica da je sam Vladimir Šeks bio u Bandićevom uredu samo nekoliko dana prije presude Upravnog suda. Podsjetimo, Visoki upravni sud ukinuo je kaznu Bandiću za sukob interesa zbog jamčevine.

Tomašević je lošiji kandidat od Bandića 

Jelić je još jednom komentirao HDZ i politiku stranke.

“HDZ je dijete komunizma”, rekao je Jelić i dodao: “Sve ono što je vrijedilo u komunizmu do Univerzijade, vrijedi danas u politici HDZ-a. Čak se usuđujem reći da je onaj period od Univerzijade ’87. do ’90. godine pravosuđe bilo neovisnije od politike nego danas.”

Osvrnuo se i na još jednog kandidata za gradonačelnika, Tomislava Tomaševića.

“Tomašević je lošiji kandidat od Bandića jer je platforma Možemo! nekoliko zadnjih godina na financijskoj dojci Georga Sorosa”, kazao je Jelić.

 

Komentari