Tomislav je rek’o…Pretežno vedro i ugodno toplo, bura slabi, svježije jutro

“U utorak će u istočnoj Hrvatskoj biti sunčano i razmjerno vjetrovito. Puhat će slab i umjeren istočni i jugoistočni vjetar, ponegdje s jakim udarima. Najniža temperatura od 2 °C u zapadnoj Slavoniji do 6 °C u istočnoj, a najviša dnevna oko 19 °C.

U središnjoj Hrvatskoj vedro, uz razmjerno svježe jutro i lokalno slab kratkotrajni mraz, a danju ugodnu toplinu. Najniža temperatura od -1 do 4 °C, a najviša od 18 do 20 °C. Vjetar slab do umjeren sjeveveroistočni i istočni.

Obilje sunca i na zapadu naše zemlje, a vjetar malo slabiji nego u ponedjeljak. Stoga će i jutro biti svježije, posebice u gorskim predjelima, gdje će ujutro biti slabog mraza. Vjetar u gorju slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita i jaka, a sredinom dana na otvorenom će okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od -1 °C po kotlinama do 12 °C na otocima, a najviša dnevna od 15 °C u gorju do 21 °C na moru.

Kao i drugdje, i u Dalmaciji u utorak sunce bez oblaka na nebu. U noći i ujutro slaba do umjerena bura, a od sredine jugozapadnjak, zapadnjak i sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura od 3 °C u Zagori do 12 °C na obali i otocima, a najviša dnevna između 20 i 23 °C.



I jug Hrvatske obilovat će suncem i nebeskim plavetnilom. Puhat će većinom slaba i umjerena bura, a od sredine dana jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenom i sjeverozapadnjak, uz umjereno valovito more. Treba dodati da bura ujutro lokalno može biti i jaka. Najviša temperatura oko 20 °C, u zaobalju i viša, a jutarnja malo niža nego u ponedjeljak.”

I sljedećih dana sunčano, te još toplije…

“U unutrašnjosti u iduća dva dana vrijeme gotovo bez promjene, a vjetar će oslabjeti. U petak se uz sunce u poslijepodnevnim satima očekuje mala do umjerena naoblaka, temperatura će porasti, osobito dnevna, te će u većini krajeva vrlo vjerojatno biti malo viša od 20 °C.

Na moru u nastavku Velikog tjedna sunčano i ugodno toplo, uz blagi porast dnevne temperature. Ujutro i dalje slaba do umjerena bura, a od sredine dana zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Ako ćete do četvrtka na nebu tražiti oblake, zasigurno ih nećete naći. Vedro nebo nad cijelom Hrvatskom mamit će u šetnju, ali radije ostanimo doma.”, savjetovao je i prognozirao za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari