Tomislav Čamagajevac kandidat HDZ-a za gradonačelnika: Valpovo više ne smije biti grad podjela

U prostorijama Gradskog odbora HDZ-a Valpovo danas je održana konferencija za novinare na kojoj je o predstojećim lokalnim izborima te glavnim smjernicama programa stranke za Grad Valpovo za sljedeće mandatno razdoblje govorio Tomislav Čamagajevac, kandidat GO HDZ-a za gradonačelnika Valpova.

Kandidat Čamagajevac obraćanje je započeo s trenutačnom nezavidnom financijskom situacijom u kojoj je nalazi Grad Valpovo te projektima koji se provode u njemu, ali i projektima koji tek imaju započeti.

Upozorio je da je riječ o projektima čija glavnina financiranja nije većim dijelom oslonjena na druge izvore kao što su Fondovi EU od kojih Gradu dolazi tek oko 40 posto ili manje sredstava što je nezadovoljavajući omjer, s obzirom da će u tom slučaju većinski dio tereta financiranja podnijeti sam Grad Valpovo, odnosno njegovi porezni obveznici.

Takav je slučaj i sa projektom obnove Trga koji se sufinancira tek s oko 43-46 posto iz Fondova EU, izgradnja šetnice je također ispod 40 posto, a i najnoviji odobreni projekt izgradnje Poduzetničkog centra II prošao je s postotkom sufinanciranja manjim od 50 posto, iz čega je razvidno da Gradu preostaju samo nova kreditna zaduženja kako bi se projekti završili. Takva praksa mora prestati, a projekti se moraju kvalitetnije i bolje pripremati kako bi udio Grada u njima bio što manji.



“Naglašavamo da HDZ nije protiv novih projekata, razvoja grada i njegovog napretka, jer mi sve to podržavamo, ali jest protiv ovakvog načina ulaska u projekte i njihovog financiranja i provedbe koji su preveliko opterećenje za već ionako preopterećenu gradsku blagajnu zbog čega u konačnici nismo podržali niti prijedlog Proračuna za 2021.godinu nakon čega je raspušteno Gradsko vijeće”, kazao je Tomislav Čamagajevac.

Govoreći o planovima za naredno mandatno razdoblje, Čamagajevac je najavio da će u novom mandatu prioritetni zadatak novoj vlasti u Valpovu morati biti konsolidacija financijske situacije. Osim toga, uz završetak započetih projekata u planu je pokrenuti i projekt izgradnje šetnice oko rijeke Karašice, otvaranje azila za životinje te drugi projekti o kojima će tek biti riječi.

Kandidat HDZ-a je poručio da je uvijek spreman i otvoren za konstruktivnu suradnju s građanima, Gradskim vijećem, Županijom i resornim ministarstvima koje je Gradu dosada nedostajalo, ali i da Valpovo mora što prije prestati biti grad razjedinjenosti i podjela, jer je jedino zajedništvom moguće ostvariti napredak i prosperitet.

“Građani znaju prepoznati što je važno i na predstojećim izborima pokazat će zajedništvo i političku zrelost dajući povjerenje HDZ-u i meni koji ću sa svojim suradnicima Valpovo izvući iz devastiranog stanja i podići ga na noge za dobrobit svih građana”, rekao je na kraju Tomislav Čamagajevac, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Valpova.

 

Komentari