Tomi Horvatinčiću odbijena žalba. Evo kad se mora javiti na izdržavanje kazne

Zeljko Puhovski / CROPIX

Tomi Horvatinčiću odbijena je žalba, što “znači da mu se, sukladno zadnjoj odluci suca izvršenja, odgađa odlazak u zatvor do 30.6.2021.”. On je htio duplo dužu odgodu.

Mediji su nedavno izvijestili da mu je rješenjem, donesenim zadnjeg dana ožujka, odlazak na robiju prolongiran na tri mjeseca, a tražio je šest mjeseci. Žalio se, no sud je sada konstatirao kako su mu tri mjeseca na slobodi dovoljna za obavljanje fizikalne terapije koja je razlog zadnjih odgoda, piše Index.hr. 

Mišljenje da mu se znatno pogoršala postojeća kronična bolest i da se ne može liječiti unutar zatvorskog sustava dao je kirurg Zatvorske bolnice Luigj Daka, a ono je suglasno sa stavom Odjela zdravstvene zaštite zatvorenika Zatvorske bolnice u Zagrebu, čija je potpisnica doktorica Maša Bulajić.

Sa suda su objasnili i kako “Tomo Horvatinčić ima status osuđenika koji koristi zakonsko pravo da zbog zdravstvenih razloga moli odgodu izvršenja kazne zatvora što mu se, temeljem mišljenja liječnika Zatvorske bolnice, do sada odobravalo”. Horvatinčiću “nisu određene nikakve mjere ograničenja ili nadzora kretanja, osim to se mora redovito podvrgavati medicinskim terapijama”.



Na slobodi ostaje do 30. lipnja. Naravno, ne uslijedi li neka nova zdravstvena nevolja.

Komentari