Tomašić: Oluja’ je otpuhala okupatora i njegove zločinačke planove te osigurala pretpostavke za trajni mir

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Našim braniteljima, onima koji su za Domovinu bili spremni podnijeti najveću žrtvu, želim sretan Dan hrvatskih branitelja!”, napisala je europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić na društvenim mrežama.

Dodala je kako je prošlo četvrt stoljeća od presudne vojno-redarstvene akcije koja je dokrajčila velikosrpski teror.

“‘Oluja’ je otpuhala okupatora i njegove zločinačke planove te osigurala pretpostavke za trajni mir. U tom miru moramo jednakom odlučnošću braniti hrvatske interese i othrvati se novoj agresiji povijesnim krivotvorinama kojoj je cilj relativizirati krivnju za rat i izjednačiti agresora i žrtvu”, napisala je Tomašić

Smatra kako Hrvatski političari iz svih stranaka moraju biti svjesni da jeftini folklor i prikupljanje političkih bodova nepromišljenim potezima mogu dugoročno naštetiti Hrvatskoj.



“Ne dopustimo da buduće hrvatske generacije zbog bilo čijih političkih ambicija nose stigmu zločina i krivnje te budu primorane hodati pognute glave umjesto ponosne na časnu borbu svojih predaka!”.

Dodaje kako sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj i srpskim narodom u susjedstvu trebamo živjeti u miru i međusobnom poštovanju.

“To je jedini put prema prosperitetu oba naroda. No mira ne može biti bez pravde, a pravde nema bez istine. Istinu o Domovinskom ratu zato danas moramo braniti jednakim žarom i ponosom kakvim smo branili teritorij Lijepe Naše. To dugujemo našim poginulima i nestalima te njihovim obiteljima. To dugujemo svima koji su kroz stoljeća podnijeli najveću žrtvu za hrvatsku slobodu”, napisala je.

Komentari