Tomašević: Sesvete su jedan od najbrže rastućih dijelova grada, napravit ćemo novi GUP

screenshot

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika stranke Možemo Tomislav Tomašević obišao je u  Sesvete te najavio izradu novog Gradskog urbanističkog plana (GUP) koji će pratiti nove urbane potrebe razvoja Sesveta.

“Sesvete su jedan od najbrže rastućih dijelova grada. Budući da funkcioniraju kao istočni ulaz u grad Zagreb te da im nedostaju sadržaji, naselje funkcionira kao spavaonica na istoku grada. Jedna od specifičnosti Sesveta je ta da ima vlastiti GUP odvojen od GUP-a Grada Zagreba. Napravit ćemo novi GUP Sesveta koji će doista pratiti nove urbane potrebe razvoja Sesveta”, rekao je.

Njime će biti uređena i industrijska zona bivše mesne industrije Sljeme koja je trenutno neadekvatno pozicionirana.


Obećao je produžetak Branimirove ceste kao jedan od najvažnijih cestovnih projekata, tako da funkcionira kao obilaznica i da se spoji s autocestom za Varaždin, čime će postati alternativni pravac potpuno zakrčenoj Zagrebačkoj cesti.

Istaknuo je da je za oživljavanje Sesveta i unošenje kvalitete u život stanovnika nužan razvoj rekreativnih sadržaja, te je potrebno obnoviti sportska igrališta.

Poručio je kako je neprihvatljivo da se za vrijeme špice javnim autobusom od Sesvetskog Kraljevca do Borongaja vozi duže nego od Karlovca do Zagreba. Isto tako je porazno da su se roditelji iz Sesvetskog Kraljevca prije 15 godina peticijom pokušali izboriti dječji vrtić koji još uvijek nije realiziran, iako za to postoji namjenska površina, prenosi Jutarnji list. 

 


Komentari