Tomašević se oglasio o uklanjanju teglenice, zahvalio Kaliniću i njegovom uredu koji se ukida!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nakon što se noćas odvijala akcija uklanjanja nasukane teglenice kod koje se zbog naglog rasta vodostaja pojavila opasnost da otplovi nizvodno te udari i ošteti željeznički most, o situaciji se oglasio i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik se građanima obratio preko Facebooka:

“Brzom, zajedničkom i koordiniranom akcijom gradskih službi, vatrogasaca, vojske i MORH-a, policije i civilne zaštite jučer je odsukan brod na kaskadama kod Toplane na Savi i spriječena velika šteta koju je brod mogao napraviti na savskim mostovima”, napisao je.

“Naime, jedan od četiriju brodova-teglenica privezanih nizvodno od Mosta mladosti u četvrtak se odvezao i nasukao na riječni prag. Kako je vodostaj Save jučer počeo rasti, postojala je opasnost da brod (dug 80 metara i težak 300 tona) prebaci prag, otpluta dalje i udari u željeznički most 3 kilometra nizvodno, čime je mogla nastati nesaglediva šteta”, objasnio je siutaciju.


Tvrdi kako su preko Ureda za upravljanje u hitnim situacijama pokrenuli akciju u kojoj je uz vatrogasce (koji su povezali brod s obalom) sudjelovala i vojska koja ga je svojom mehanizacijom odsukala, poravnala i privezala uz sjevernu obalu, uzvodno od Toplane.

Zanimljivo riječ je upravo uredu čije je ukidanje planirano novim preustrojem, a na čelu kojeg se donedavno nalauio najplaćeniji pročelnik Pavle Kalinić, s plaćom većom od gradonačelnika. Njegove zadaće uskoro bi trebao preuzeti Gradski ured za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost. Nezadovoljan takvim preustrojem, Kalinić je poželio sreću svu novim vlastima.

No gradonačelnik ga ipak nije zaboravio spomenuti u objavi:

“U akciji je sudjelovalo 14 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (8 profesionalnih i 6 iz DVD-ova) pod zapovjedništvom voditelja smjene i ronilačkog tima JVP Zagreb Dražena Pavlića i 8 pripadnika HV-a pod zapovjedništvom načelnika Odjela za operativne poslove i obuku brigadira Darka Vukovića, uz asistenciju djelatnika MUP-a, Civilne zaštite i Hrvatskih voda. Akcija je započela u 17 sati, a završila u 1 poslije ponoći, a na terenu su cijelo vrijeme bili i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić“.

“Hvala svim službama – vatrogascima, policiji, civilnoj zaštiti, gradskim službama, vojsci i Ministarstvu obrane – za uspješno obavljen posao i sprječavanje ozbiljnih oštećenja na savskim mostovima!”, zaključio je Tomašević.

 

Komentari