Tomašević razriješio još jednu Bandićevu pročelnicu, obnašat će dužnost do imenovanja novog pročelnika

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Još jedna pročelnica iz redova pokojnog gradonačelnika Milana Bandića službeno više nije na toj funkciji.

Romani Galić, koja je bila na čelu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, istekao je mandat 4. kolovoza pa ju je aktualni šef metropole Tomislav Tomašević razriješio dužnosti, piše Večernji list.

Potom ju je dan kasnije imenovao pomoćnicom pročelnika za socijalnu zaštitu u Sektoru za socijalnu zaštitu istog Gradskog ureda. A onda je donio rješenje da će R. Galić, sada pomoćnica pročelnika, od 6. kolovoza privremeno obavljati poslove i zadatke pročelnice do imenovanja pročelnika/pročelnice na temelju javnog natječaja, a najduže šest mjeseci.

“Privremeno obavljanje poslova i zadataka pročelnika/pročelnice prestaje danom imenovanja pročelnika/pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, odnosno najkasnije 6. veljače 2022. godine, ovisno o tome koja od navedenih okolnosti nastupi ranije”, odlučio je Tomašević.



Podsjetimo, Romana Galić još jedna je od bližih suradnica pokojnog gradonačelnika, a Bandić joj je predvidio i funkciju ministrice obitelji, mladih i demografske obnove u kampanji za parlamentarne izbore 2015. godine. Njeno ime spominjalo se i kao potencijalno za ministricu socijale kad je Tihomir Orešković slagao Vladu, s obzirom da je stranka Bandić Milan 365 bila dio Domoljubne koalicije. Po zanimanju je socijalna radnica, a ima i doktorat iz tog područja.

Komentari