Tomašević potvrdio: Preminuli poduzetnik dvaput je ‘banuo’ u gradske urede

Tomislav Tomašević

Preminuli zagrebački poduzetnik Nenad Bukovec, umiješan u aferu dodjeljivanja poslova s Gradskim grobljima, dolazio je u Gradsku upravu i nakon promjene vlasti te tražio novac, otkriva novoizabrani gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Podsjetimo, riječ je o aferi zbog koje je bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota jučer i uhićen.

“Taj preminuli poduzetnik (Bukovec) bio je i u zgradi Gradske uprave. Bila je situacija da je pokušao doći do naplate potraživanja od Gradskih groblja. Međutim, nisu postojali nikakvi dokumenti prema kojima bi se to naplatilo.

Banuo je u ured moga zamjenika Luke Korlaeta i izložio svoj slučaj. Međutim, kad se konzultiralo, utvrđeno je da nema papirologije po kojoj bi se naplatio. Korlaet ga je uputio dalje u službe, na gradska poduzeća”, opisao je Tomašević, javlja Dnevnik.hr.



”O cijelom sam slučaju informiran nakon što je počinio samoubojstvo i zato me nije iznenadilo sve što je uslijedilo s USKOK-om”, zaključio je gradonačelnik.

Upitan je li Bukovec već tada pokazivao znakove rastrojenosti, Tomašević nije želio spekulirati, već je samo rekao da im je Bukovec dvaput iznenada i nenajavljeno upao u urede.

Što se tiče Šegote, naglasio je da će on svoju nevinost dokazivati na sudu. Ugovore koji su napravljeni s Gradskim grobljima kao i svugdje u Gradu treba revidirati, kazao je Tomašević i istaknuo: ”Meni nije jasno kako su ti ugovori prolazili nadzorni odbor”.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, Bukovec je u Gradsku upravu banuo u prvom tjednu nove vlasti, u dva navrata, a došao je izbezumljen, na rubu i u suzama. Radovi, a riječ je o hitnoj sanaciji nakon potresa, izvedeni su bez ugovora, bez troškovnika i bez računa. Svjesno je ušao u posao bez ugovora.

Bukovec je navodno molio Korlaeta da zove nekog u Gradska groblja da mu se plati izvedene radove, a mito nije spominjao. Radove je izveo na Mirogoju (postavljanje skele), Kašini i Markovu polju te Gornjem Vrapču.

Kako se dalje neslužbeno doznaje, Korlaet jest zvao dalje, odnosno Roka Gruju, novog voditelja Groblja, koji je rekao da ne postoji osnova za plaćanje osim u dijelu gdje su dva vještaka dala procjenu. Naime, Groblje je platilo dva vještaka da procijene cijenu radova na temelju izvedenog. Procjena za klizište Gornje Vrapče je bila 87.000 bez PDV-a i to je jedino što je pušteno na plaćanje.

Komentari