Tomašević potvrdio kako se ide u rebalans gradskog proračuna: Sasvim je izvjesno da se u ovom obliku proračun neće moći izvršiti

Nakon što se sastao u Vladi s premijerom Plenkovićem, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je najavio rebalans gradskog proračuna.

Tomašević je na konferenciji za medije nakon sastanka između ostaloga govorio i o odluci o obustavi javne nabave u Zagrebu.

“Nema tu ništa dramatično, samo smo htjeli da se spriječe novi procesi javne nabave, kako bismo mogli stvoriti prostor za rebalans proračuna”, rekao je Tomašević.

“Radi se o uputi pročelnicima isljučivo za javnu nabavu vezanu uz gradsku upravu, ne odnosi se na gradska poduzeća i ustanove. Najnormalnije će funkcionirati sve javne, obrazovne i kulturne ustanove. Htjeli smo to napraviti kako bi se stvorili uvjeti za rebalans proračuna”, rekao je gradonačelnik.



Manevarski prostor

Tomašević je rekao kako je izvjesno kako se proračun u sadašnjem obliku neće moći izvršiti, te kako se obustavom javne nabave želi omogućiti širi manevarski prostor.

“Sasvim je izvjesno da se u ovom obliku taj proračun neće moći izvršiti… Uputa uredima išla je u smislu da se prije svega ne bi pokretale nove nabave koje bi stvorile nove obveze koje bi smanjile manevarski prostor za rebalans”, rekao je Tomašević.

Tomašević nakon sastanka s Plenkovićem: Izuzetno konstruktivan i sadržajan sastanak

Komentari