TOMAŠEVIĆ OTVORIO OBNOVLJENU OŠ MIROSLAVA KRLEŽE: Ova škola nije samo sanirana, Grad Zagreb je sanirao odmah nakon potresa 165 zgrada

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je obnovljenu Osnovnu školu Miroslava Krleže. Riječ je o prvoj zgradi odgojno obrazovne namjene, cjelovito obnovljenoj nakon potresa sredstvima Europske unije. Nakon otvorenja škole, gradonačelnik Tomašević na toj je lokaciji održava i redovitu konferenciju za medije.

– Ovo je najstarija škola u Zagrebu, zaštićeno kulturno dobro, nosi ime po Miroslavu Krleži koji je i sam bio učenik ove škole, rekao je Tomislav Tomašević.

Naglasio je da mu je drago da su završili ovaj projekt na način da su se svi učenici vratili u školu.

– Konstrukcijska obnova je završena, a radovi na fasadi trebali bi biti završeni do svibnja ove godine. Nismo htjeli čekati, odlučili smo u suradnji sa školom ići smo u otvaranje škole kako ne bi više bili raseljeni po cijelom gradu.



Zo je prva od 13 zagrebačkih škola koje su započele cjelovitu obnovu, a da je završena. Radovi su koštali 80 milijuna kuna.

– Cjelovita obnova znači da je škola konstrukcijski ojačana na način da može izdržati i jači potres od zagrebačkog, može izdržati petrinjski potres. Ova škola nije samo sanirana, Grad Zagreb je sanirao odmah nakon potresa 165 zgrada, dječjih vrtića i osnovnih škola na način da su napravljeni sitni popravci, a ovo je zapravo potpuno nova škola.

Objasnio je da je konstrukcijski ojačajna, napravljena je energetska obnova.

Iz Fonda solidarnosti povući ćemo iz pola iznosa, a drugu polovicu iz NPOO-a, za što čekamo natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja ili neki drugi protokol, kazao je.

Komentari