Tomašević o Škori: Nastavlja se prljava kampanja, ovo je dno dna. To je čisto mazanje očiju javnosti

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević iz platforme Možemo predstavio je program za socijalnu politiku s fokusom na glavne stupove programa.

“Nije dobro da je mjera kako je sad postavljena da djeca iz obitelji gdje jedan roditelj ima status roditelja i odgojitelja da ta djeca ne smiju ići u vrtić, time su diskriminirana i zakinuta. To je jedan od razloga zašto je potrebno napraviti reevaluaciju te mjere”, rekao je Tomašević.

Komentirao je i optužbe Miroslava Škore o financiranju platforme Možemo.

“Tresla se brda, rodio se miš. Oni su zbrojili prihode različitih udruga civilnog društva pod klevetom da sam 60 ili 70 posto novca koji sam dobio ja stavio u džep. Udruge civilnog društva se financiraju kroz projekte za koje se javljaju na javnim natječajima. Udruge imaju konkretne aktivnosti koje su dužne provesti i svaka kuna primljena mora biti potrošena na odgovarajući način”.



Dodao je da je velika većina sredstava stigla iz europskih projekata.

“Udruge civilnog društva funkcioniraju kao neprofitni sektor, zato što se tu ne može izvući profit i staviti u džep. Nastavlja se kampanja dezinformiranja, lažnih optužbi. Saziva se konferencija za medije koja se bavi nama, a mi se bavimo socijalnim pitanjima, zdravstvom, školstvom, a naš protukandidat se bavi nama, jer o gradskim temama ne zna ili ne želi znati”, tvrdi.

Ističe da je njegova imovinska kartica javno dostupna i u tom smislu “poziva sve, DORH, USKOK, Poreznu upravu, Avengerse, Justice League, sve, ako ima što sporno”.

“Ovo što se radi da saborski zastupnik Miroslav Škoro preda prekršajnu prijavu, koju je prikazao kao kaznenu prijavu, da se mi ilegalno financiramo je smiješno. To je čisto mazanje očiju javnosti. Ovo je dno dna, ja ne pamtim ovakve kampanje, da se netko uopće ne bavi gradskim problemima, nego samo mnome. To je jedan od razloga zašto nitko od kandidata s desne strane nije dao podršku Miroslavu Škori, zbog te prljave kampanje”.

Komentari