Tomašević: Nepodoban sam kandidat oporbe za potpredsjednika Gradske skupštine

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević poručio je u četvrtak kako mu je “veliki kompliment što je toliki problem gradonačelniku Milanu Bandiću i HDZ-u da su odlučili prekršiti demokratsko pravilo i nisu ga izabrali za potpredsjednika Skupštine iz redova oporbe”.

“Svih 20 zastupnika/ca koji su cijeli mandat u oporbi me kandidiralo za potpredsjednika Gradske skupštine iz kvote oporbe što je trenutno Krešimir Kartelo iako je glasao za Bandićev proračun. Budući da oporba po definiciji nema većinu u Skupštini prema Poslovniku sama nominira potpredsjednike sa 17 potpisa, a izglasa zajedno s većinom. To pravilo iz Poslovnika je danas prvi put prekršeno jer je Bandić tako uvjetovao HDZ”, napisao je na svom Facebook profilu Tomašević.

“Naime, Bandić je rekao da to pravilo vrijedi jedino kad je oporba konstruktivna, a Ana Stavljenić Rukavina da ne može zamisliti da budem potpredsjednik Gradske skupštine. I nakon toga su Bandić i HDZ odbili to izglasati čime je učinjen anti-demokratski presedan i uvedena tiranija većine”, kaže Tomašević.

Ističe kako je “ironija da se Bandić borio protiv HDZ-a 1990-ih koji nije dozvolio ‘oporbenu situaciju’ u Zagrebu, a sad nije dozvolio jednu ‘oporbenu situaciju‘ zajedno s HDZ-om”.



“Meni je veliki kompliment da sam toliki problem Bandiću i HDZ-u da su odlučili prekršiti demokratsko pravilo. To samo znači da kao oporbeni zastupnik dobro radim svoj posao, a da je vlast koja gubi moć potpuno izgubila kompas”, poručio je gradski zastupnik stranke Zagreb je naš! Tomislav Tomašević. Zaključuje kako je “nepodoban i problematičan kandidat oporbe”.

Na današnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine nije prošao prijedlog 20 oporbenih gradskih zastupnika da se gradski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo razriješi dužnosti potpredsjednika Gradske skupštine te da se za potpredsjednika Gradske skupštine izabere gradski zastupnik Zagreb je naš! Tomislav Tomašević.

Komentari