Tomašević nema zaštitu! Radi se o preventivnim opservacijskim aktivnostima policije tijekom kampanje

Tomislav Tomašević u utorak je predstavio je svoj program Digitalnog grada. Pažnju novinara ukrali su policajci koji su primijećeni u njegovoj blizini.

Novinare je zanimalo nalazi li se pod posebnom policijskom zaštitom, na što je dao nejasan odgovor.

“To morate pitati policiju, mi se time ne bavimo, za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigurnosnim rizicima, ali to morate pitati njih”, rekao je.

Na pitanje ima li Tomašević i njegova platforma Možemo! policijsku zažtitu i zbog čega iz PUZ-a su kratko odgovoriili: “Poštovani, vezano uz Vaš upit izvješćujemo kako policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a unutar redovnih aktivnosti odnosno zadaća”.



No, kako je je doznao Jutarnji list policija ne štiti čelnike stranke Možemo!, u smislu da oni imaju fizičku zaštitu kao štićene osobe. No, naglašavaju kako je u sklopu redovnih aktivnosti policije povećana prisutnost policije na skupovima stranke Možemo! iz preventivnih razloga, odnosno kako bi se spriječilo da netko na tim skupovima izazove incident.

Dakle, ne radi se o nikakvoj sigurnosnoj procjeni ili tajnoj informaciji, prema kojoj je zaključeno da postoji bojazan da netko planira nauditi Tomaševiću i čelnicima Možemo!, već je policija na osnovi javno dostupnih podataka, a riječ je uglavnom o komentarima na društvenim mrežama, zaključila kako JE potrebno da se poveća budnost na konferencijama za medije stranke Možemo!, kako bi se spriječio neki mogući izgred.

Komentari